شکلات سیاه دارای چه خواصی برای سلامت و زیبایی شما است؟

با خواص هیجان انگیز شکلات سیاه آشنا شوید

412

شکلات سیاه

این نوع شکلات تاثیرات شگفت انگیزی بر روی سلامت شما در زندگی خواهد داشت. در ادامه این مطلب گروه پروجیم به معرفی شکلات سیاه و انواع خواص ارزشمند آن برای شما عزیزان خواهد پرداخت.

مغذی

اگر شکلات تلخ را با درصد بالای کاکائو استفاده نمایید حتماً مزایای زیادی از آن به شما خواهد رسید. شکلات سیاه منابع فیبر و مواد معدنی زیادی می باشد. یک تخته از شکلات سیاه که دارای وزن ۱۰۰ گرم است و ۷۰ تا ۸۰ درصد کاکائو دارد دارای منابع زیر می باشد :

  • ۱۱ گرم فیبر
  • ۶۷ درصد آهن
  • ۵۸ درصد منیزیم
  • ۸۹ درصد مس
  • ۹۸ درصد منگنز
  • مقادیر بالایی هم از پتاسیم، فسفر، روی و سلنیوم نیز در شکلات سیاه وجود دارد.

البته ۱۰۰ گرم شکلات سیاه برای مصرف روزانه ی شما خیلی زیاد است و اصلا لازم نیست که این مقدار از مواد مغذی را روزانه مصرف کنید. چونکه این شکلات در کنار تمام خواص گفته شده در هر ۱۰۰ گرم ۶۰۰ کالری و مقداری هم قند دارد. به همین علت است که شکلات سیاه بهتر است در حد متوسط مصرف شود. این نوع شکلات درصد هایی از اسید های چرب خاص کاکائو و همچنین چربی های اشباع شده و اشباع نشده دارد.

شکلات سیاه شامل مواد محرک نیز می باشد و شما می توانید با مصرف کاکائو از کافئین و تئوبرومین موجود در آن سود ببرید. البته این مقدار محرک به حدی نیست که بتواند شما را در شب بیدار نگه دارد و در مقایسه با قهوه مقدار کافئین آن کم تر است.

شکلات سیاه

منبع قدرتمند آنتی اکسیدان ها

محققان یک دسته از رادیکال های آزاد را مقابل برخی مواد غذایی قرار داده و دیدند که این رادیکال ها چگونه خلع سلاح می شوند و دیگر نمی توانند ضرر بزنند.

  • البته ارتباط بیولوژیکی این دو ماده چندان مشخص نیست چرا که آن ها داخل لوله ی آزمایش تست شده اند و ممکن است داخل بدن همین اثر را نداشته باشند. با این حال ما فکر می کنیم که دانه های کاکائو در بدن بیشتر اثر را در مقابل رادیکال های آزاد دارد. به خصوص دانه های خام کاکائو بیشترین تاثیر را در این زمینه به ثبت رسانده است.
  • شکلات سیاه با ترکیبات آلی که از نظر بیولوژیکی فعال هستند می توانند به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و در مقابل رادیکال های آزاد بیاستند. موادی مانند پلی فنول ها، فلاوانول ها و کاتچین آنتی اکسیدان هایی هستند که در کاکائو یافت می شوند.
  • یک مطالعه نشان داد که فعالیت آنتی اکسیدان هایی مانند پلی فنول ها و فلاوانول ها در دانه های کاکائو بیشتر از میوه هایی مانند زغال اخته و توت است. به عبارتی شکلات سیاه و کاکائو طیف گسترده ای از آنتی کسیدان های قوی را بین دیگر مواد غذایی دارند.

همچنین بخوانید
نشانه آلزایمر را بشناسید

کاهش دهنده فشار خون

  • فلاونول در شکلات سیاه می تواند با تحریک دیواره ی عروق باعث تولید اکسید نیتریک (NO)که نوعی گاز است بشود. یکی از آثاری که این گاز دارد این است که سیگنال هایی را به رگ ها می فرستد که به آن ها دستور استراحت و کاهش مقاومت در برابر جریان خون را می دهد.
  • بسیاری از آزمایشات کنترل شده نشان می دهد که کاکائو و شکلات تیره می تواند جریان خون را بهبود داده و باعث کاهش فشار خون شوند. البته آثار کاکائو در این زمینه خفیف و جزئی است.

کنترل کننده کلسترول خون

مصرف شکلات سیاه می تواند چندین عامل خطر را برای بیماری های قلبی بهبود بخشد.

  • در یک مطالعه پودر کاکائو به میزان قابل توجهی باعث کاهش کلسترول LDL در مردان می شود. همچنین افزایش HDH و کاهش LDL می تواند به میزان زیادی کلسترول بالا در افراد را بهبود دهد.
  • LDL اکسید نوعی کلسترول بد است که می توانند با رادیکال های آزاد واکنش دهد. به این ترتیب ذرات LDL فعال شده و می توانند به دیواره ی سرخرگ ها آسیب برسانند.
  • به علاوه شکلات تیره می تواند مقاومت به انسولین که از دیگر عوامل خطرساز رایج در بسیاری از بیماری های قلبی و دیابت است را کاهش دهد.
  • در نتیجه شکلات سیاه می تواند حساسیت به انسولین را کاهش داده و سطح HDL را افزایش داده و LDL را کاهش دهد.

خواص شکلات سیاه

دوستدار قلب و عروق
  • ترکیبات موجود در شکلات سیاه می تواند در برابر اکسیداسیون LDL از بدن محافظت کند. در طولانی مدت کاهش LDL می تواند سطح کلسترول را پایین آورده و باعث کاهش بیمای های قلبی عروقی شود.
  • حتی در مطالعاتی که در طولانی مدت انجام شد بهبود نسبتا بالایی در بیماران مشاهده شده است. در یک مطالعه که ۴۷۰ فرد مسن در یک دوره ی ۱۵ ساله از کاکائو استفاده می کردند تا ۵۰ درصد از بیماری های قلبی عروقی مصون ماندند.
  • همچنین خوردن ۲ بار در هفته ی شکلات تیره می تواند تا ۳۲ درصد خطر ابتلا به پلاک کلسیفیه را کاهش دهد.
  • به علاوه یک مطالعه ی دیگر نشان داد که خوردن ۵ بار در هفته ی شکلات سیاه می تواند تا ۵۷ درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.
  • این مطالعات هر چند درصد های متفاوتی دارند اما در کل اثر کاهش دهنده ی شکلات سیاه در خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را به خوبی نشان می دهند.

همچنین بخوانید
چگونه می توان درد زایمان و کمر درد بعد از آن را کاهش داد؟

محافظ پوست

  • ترکیبات زیستی در شکلات سیاه می تواند برای پوست شما بی اندازه مفید باشد. فلاونول در برابر آسیب های ناشی از صدامات نور خورشید از پوست شما حفاظت می کند. به علاوه بهبود جریان خون به پوست باعث افزایش تراکم پوست و هیدراتاسیون می شود.
  • مطالعات نشان می دهد که (MED) یا همان حداقل مقدار اشعه ی UVB افتاب برای ایجاد قرمزی در پوست با مصرف شکلات سیاه به مدت ۱۲ هفته می تواند تا ۲ برابر افزایش یابد.
  • پس اگر قرار است برای تعطیلات به ساحل بروید می توانید از ماه ها قبل شروع به خوردن شکلات سیاه کنید تا کمترین میزان آسیب را از اشعه ی آفتاب متوجه خود کنید.

بهبود عملکرد مغز

  • شکلات سیاه می تواند عملکرد مغز را بهبود دهد. یک مطالعه در این باره نشان داده است که مصرف کاکائو ظرف مدت ۵ روز می تواند به دلیل سطح بالای فلانول خود جریان خون به مغز را بهبود بخشد.
  • همچنین کاکائو به میزان زیادی می تواند عملکرد شناختی در افراد مسن که دچار مشکلات روانی هستند را بهتر کند.
  • کاکائو دارای مواد محرکی مانند کافئین و تئوبرومین است که توانایی آن را دارد که در کوتاه مدت بعد از مصرف فعالیت مغز و کارایی آن را بهبود دهد.
لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/3DotN

ممکن است شما دوست داشته باشید بیشتر از نویسنده

نظرات