خواص درمانی و موارد منع مصرف نعناع

فواید، موارد منع مصرف و نحوه کشت نعناع

510

نعناع

نعناع گیاهی معطر و پرکاربرد در آشپزخانه خانم های می باشد و از آن در داخل غذا، به شکل ادویه، خشک و یا تازه استفاده میشود. همچنین از این گیاه در داروسازی و در بعضی صنایع دیگر مانند لوازم آرایشی و بهداشتی و شامپو و صابون استفاده می گردد. این گیاه مفید برای درمان بسیاری مشکلات و بیماری ها از جمله درمان دردهای سیاتیک، درد دندان، درمان سینوزیت، درمان سرفه، مشکلات گوارش و بسیاری از مشکلات دیگر استفاده می شود. علاوه بر درمان بیماری های ذکر شده این گیاه نیرو دهنده است و در تهیه دمنوشهای گوارش و بسیاری از نوشیدنی های معطر نیز استفاده می گردد. در این مطلب گروه پروجیم کلیه خواص این گیاه مفید و پرکاربرد را توضیح خواهد داد.


کشت نعناع

  • پرورش گیاه نعناع بایستی در زمین های سبک، اصلاح شده، کوددار و قابل نفوذ انجام شود.
  • همچنین زمین لازم است که دارای نیترات و کلرورسدیم، فسفات­ها و کودهای پتاس­ دار نیز باشد. دلیل این نکات برای پرورش گیاه نعناع آن است که میزان کلی اسانس در اعضای گیاه پرورش یافته، افزایش می­ یابد.
  • همواره باید به این نکته نیز توجه شود که اگر آهک زمین زراعتی بالا باشد، میزان نسبی اسانس در گیاه، کمتر می شود.

نعناع

خواص درمانی نعناع

  • از برگهای این گیاه برای درمان مشکلات معده، سلامت گوارش، درمان اسهال، مشکلات شکم استفاده می شود.
  • برگ های گیاه در دمنوشهای لاغری، دمنوشهای گوارش و تهیه نوشیدنی های مفید نیز کاربرد دارد.
  • سرشاخه گلدار و برگ تازه گیاه خواص نیرو دهنده، مقوی معده، بادشکن و ضد تشنج دارد.
  • اگر از اسانس گیاه به میزان ۱ الی ۳ قطره، مخلوط در یک نوشابه ساده، در طی چند مرتبه در شبانه ­روز استفاده شود، مقوی معده، بادشکن، ضدعفونی کننده، درمان دل پیچه، اسهال­ های ساده و داروی مخصوص درمان حالت چنگ زدگی در معده خواهد بود.
  • از اسانس گیاه برای تهیه قرص­ ها، آب نبات، الیکسیرها، گرد دندان، محلول­ های زیبایی، عطر ها، بم ترانکی، شربت مانت، الکلاتور و ولنرر و غیره استفاده میشود.
  • این گیاه اثر آرام کننده دردهای موضعی دارد و جزء ضدعفونی کننده­ های خوب به محسوب می شود. از آن به شکل مداد و یا پماد، برای درمان دردهای عصبی سطحی، سردردهای یک طرفه، سیاتیک و رفع دندان درد می توان استفاده می شود. همچنین نعناع به شکل گرد هم کاربرد دارد و آن را به صورت استنشاق و بالا کشیدن از بینی مصرف می کنند.
  • گیاه نعناع در تهیه محلول­های روغنی برای بیماری ­های گلو و بینی، سینوزیت حاد، بیماری­ های منشأ وجود طفیلی در پوست سر و غیره هم به کار برده می شود.
  • مصارف داخلی آن نیز برای رفع حالت استفراغ زنان باردار، مسکن سرفه و درد معده مصرف می شود اما به دلیل اینکه مخاط معده را تحریک می­ کند، مصرف آن توصیه نمی­ شود.

همچنین بخوانید
مقاومت به انسولین چیست و چگونه می توان از آن جلوگیری کرد؟

موارد منع مصرف نعناع

  • در کودکان خردسال و نوزادان، باید از مصرف نعناع در مصارف داخلی و استعمال خارج پرهیز شود. زیرا نعناع اثراتی بر روی مخاط حلق و بینی می گذارد که می­تواند به طور رفلکس باعث توقف حرکات تنفسی و قلب شود.
  • علاوه بر آن عوارض شدید و حتی منجر به مرگ با استفاده از نعناع برای کودکان خردسالان و نوزادان شیرخوار نیز رخ داده است.
  • اگر از نعناع به میزان مقدار زیاد مصرف شود، فشار خون و انرژی قلب را بالا می­برد و باعث حالت تهوع، استفراغ، درد معده، فلج شدن حساسیت­ ها، حرکات ارادی و رفلکس­ها شده و در نهایت امکان دارد منجر به مرگ شود.
لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/HhElF

ممکن است شما دوست داشته باشید بیشتر از نویسنده

نظرات