تغذیه دانش آموزان در روزهای امتحان باید چگونه باشد؟(بخش دوم)

نکاتی که بایستی در دوران امتحانات در برنامه غذایی دانش آموزان و دانشجویان رعایت شود

301

روش از بین بردن استرس دانش آموزان

تحرک بدنی کافی و مناسب به عنوان یکی از ضروری ترین راه های کاهش استرس و اضطراب است که باید در دوران امتحانات دانش آموزان مورد توجه باشد. این تحرک بهتر است در قالب نرمش های هوازی یا پیاده روی سبک(اما منظم و مداوم) برنامه ریزی شود. ورزش های سنگین و شدید علاوه بر ایجاد خستگی در فرد، تمرکز ذهن را نیز برهم می زند.

مواد غذایی غیر سالم

استفاده مفرط و نادرست از مواد غذایی آماده همچون انواع فرآورده های گوشتی، کمپوت ها و کنسروها، چای، قهوه، نوشیدنی های گازدار و در یک کلام کلیه غذاهای صنعتی و حاوی مواد افزودنی و نگهدارنده غیر طبیعی، به افزایش تنش های فرد دامن می زند. از این رو تا حد امکان نباید مصرف شوند.
از نوشیدن چای شیرین در هنگام صرف صبحانه به طور کامل پرهیز کنید. شیرینی زیاد و غیر طبیعی قند و شکر، بازده فکری و توان یادگیری فرد را کاهش میدهد.

امتحانات دانش آموزان

پرخوری ممنوع

از پورخوری و انباشته کردن معده در وعده های غذایی اصلی به ویژه شام پرهیز کنید. این مسئله به خواب آلودگی شما منجر میشود و اشتهای شما را برای وعده های غذایی دیگر نیز دستخوش تغییراتی می کند.

مواد غذایی کمک کننده

یبوست با ایجاد مسمومیت های پنهان در بدن، کاهش تمرکز و افزایش اضطراب در فرد به کارایی بدن، به ویژه مغز لطمه های زیادی وارد می سازد. بنابراین نباید شرایط تغذیه فرد یه گونه ای پیش برود که این مشکل ایجاد شود. برای این منظور توجه ویژه به مصرف آب، سبزی ها و میوه های تازه از اهمیت زیادی برخوردار است.

همچنین بخوانید
پیشنهادی ویژه در برنامه غذایی سالمندان (بخش دوم)
جلوگیری از افت قند خون و ضعف اعصاب

آن دسته از افراد و دانش آموزان که بر اساس تجربه احساس می کنند در دوران امتحانات دچار افت قند خون و ضعف اعصاب میشوند، باید ضمن افزودن به تعداد وعده ها و میان وعده های غذایی، از حجم هریک کاسته و از مصرف قندهای غیر طبیعی به طور کامل پرهیز کنند.

لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/ljRzN

ممکن است شما دوست داشته باشید بیشتر از نویسنده

نظرات