نکاتی برای نگهداری و شاداب نگه داشتن گیاهان آپارتمانی

آموزش کلیه نکاتی که باعث زیبا و سرحال ماندن گیاهان آپارتمانی می شود

418

آبیاری

در مورد آبیاری گیاهان مسئله مهم تنظیم فواصل آبیاری در فصول مختلف است طبق آمار به دست آمده اکثر گیاهان آپارتمانی در اثر افراط در آبیاری و عدم اطلاع مردم از نحوه آبیاری آنان از بین می روند. میزان آب در هر آبیاری باید طوری باشد که آب اضافی از گلدان خارج شود تا مطمئن شویم که آب به تمام قسمت های گلدان و ریشه ها رسیده است.
در ضمن با این روش از باز بودن سوراخ زهکش گلدان هم اطمینان حاصل می کنیم. آب جمع شده در زیر گلدانی را حتماً باید خالی کنید زیرا مانع تنفس ریشه می شود و در نهایت موجب مرگ آن می گردد. از دادن آب خیلی سرد و کلردار نیز به آنان خودداری نمایید.

زمان آب دادن گیاه

  • بهترین زمان آبیاری گیاهان در گرم ترین ساعات روز، هنگامی است که خاک گلدان رو به خشکی است ولی هنوز به طور کامل خشک نشده است.
  • برای تشخیص مناسب اینکه خاک گلدان در حال خشک شدن هست یا نه، اول اینکه بایستی سطح خاک گلدان خشک باشد و در بعضی گیاهان دو نم باشد. دوم اینکه هنگامی که با انگشان خود به گلدان ضربه می زنید باید صدای پوکی بدهد که نشان از خشکی خاک است. اگر صدای خفه بدهد یعنی خاک گیاه هنوز مرطوب است.
  • خاک مرطوب، تقریباً چسبنده است و خاک دو نم، میزان چسبندگی کمتری دارد. خاک ۸۵ درصد گیاهان آپارتمانی باید همیشه مرطوب باشد. خاک مرطوب نیز خاکی است که اگر آن را مشت کنید و فشار دهید، فرم می گیرد و با یک تلنگر نیز ذرات آن از هم جدا می شود.
آبیاری گیاهان

نکات تاثیرگذار برای آبیاری گیاهان آپارتمانی

  • چنانچه درجۀ حرارت محیط و شدت نور به هر علتی در آپارتمان بیشتر شود نیاز گیاه به آب طبیعتاً بالاتر می رود. گیاهانی که در گلدان های کوچک هستند یا برای مدتی خاک و یا گلدانشان تعویض نشده، در مقایسه با گیاهانی که در گلدان های بزرگ هستند یا خاک آن ها و گلدانشان تازه عوض شده، نیاز به آب بیشتری دارند.
  • در فصل تابستان تبخیر آب داخل خاک گلدان بیشتر است. پس باید مقداری به میزان آبیاری آن اضافه شود و فواصل آبیاری نیز در تعداد زیادی از این گیاهان (نه همه) بیشتر باشد.
  • به طور کلی گیاهان گوشتی و کاکتوس ها به فواصل آبیاری بیشتری نیاز دارند تا گونه های دارای برگ های نازک نظیر حسن یوسف و پیله آ. به عبارت دیگر هرچقدر گیاهان برگ های پهن تر و بزرگ تری داشته باشند و رشد سریع تر داشته باشند دتعداد فعات بیشتری هم به آب نیاز دارند.
همچنین بخوانید
بخور نخورهای فشار خون را بدانید

گیاهان آپارتمانی

برای پیشگیری از تلف شدن گیاهان خود نکات زیر را انجام دهید :

  • در زمان آبیاری از آبی که سرد نیست و دمای آن با درجۀ حرارت محیط زیست یکسان است و کلر آن هم خارج شده باشد استفاده نمایید.
  • دقت داشته باشید جمع شدن آب در زیر گلدانی مضر است و آب اضافی بلافاصله باید تخلیه شود و هر چند ماه یک بار نیز مطمئن شوید که آب از سوراخ زیر آن به آرامی خارج شود.
  • خیس نگه داشتن مداوم خاک گلدان، هوای موجود در خاک را به بیرون می راند و باعث می شود ریشه های آن به دلیل عدم تنفس پوسیده و بنابراین گیاه تلف شود.
  • درجۀ حرارت محیط زیست گیاهان، جنس گلدان، فصل و نوع خاک آن تأثیر مهمی در تنظیم آبیاری دارد.
  • یکی از علائم اولیۀ زیاده روی در آبیاری، زرد شدن برگ های زیرین آنها است(مثل دیفن باخیا). اما در بعضی از گیاهان دیگر مثل لیندا، لَخت و شُل شدن برگ های فوقانی آن نشانه زیاده روی در آبیاری آن است.
  • دقت داشته باشید افراط در آبیاری دلیل مرگ بیشتر گیاهان آپارتمانی است.
لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/gRl6k

ممکن است شما دوست داشته باشید بیشتر از نویسنده

نظرات