در طول روز بایستی چه میزان آجیل میل کنید

آجیل خوشمزه ترین خوردنی عید نوروز است که باید در خوردن آن بعضی از نکات را رعایت کنید ، در این مطلب به شما خواهیم گفت که چه مقدار مجاز هستید آجیل نوش جان کنید.

667

آجیل عید

آجیل جزء جدایی ناپذیر دید و بازدیدهای نوروزی است، ولی زیاده روی در مصرف آن می تواند به جای فایده، ضرر به همراه داشته باشد. که بایستی میزان صحیح و مورد نیاز مصرف آجیل را بشناسید.خوردن آجیل

خوردن آجیل

آجیل ترکیبات سودمندی برای گروه های مختلف سنی هستند. این دانه های روغنی چربی و کالری زیادی دارند. چربی موجود در آنها از نوع چربی های غیر اشباع است که اگر به میزان مجاز مصرف شوند برای بدن مفید هستند.

اگر می خواهید با معضلاتی مثل بالا رفتن وزن و چربی خون، بروز آکنه های پوستی، بالا رفتن فشار خون، دندان درد و دل دردهای گوارشی در ایام عید مواجه نشوید باید در انتخاب آجیل و مصرف به اندازه آن دقت کنید.
دانه های آجیل دارای خواص درمانی بسیار زیادی هستند و مصرف آنها می تواند مثل یک مکمل درمانی باعث دریافت کلسیم، انواع ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان های ضروری بدن شود.
آجیل

نکات جدی در خوردن آجیل عید

چربی موجود در آجیل از نوع MUFA (چربی تک غیر اشباع) و PUFA (چربی چند غیر اشباع) است. اسیدهای چرب امگا ۳ از نوع اسیدهای چرب چند غیر اشباع هستند. مغزها نقش موثری در کم شدن چربی و کلسترول خون دارند. از جمله دانه های روغنی که چربی تک غیر اشباع و چربی چند غیر اشباع بالایی دارند، می توان به گردو، بادام، پسته و فندق اشاره کرد.
منیزیم از جمله مواد معدنی است که در آجیل وجود دارد، بادام و گردو جزء مغزهایی هستند که مقادیر بالایی منیزیم دارند. منیزیم تاثیر زیادی در کنترل فشار خون دارد به همین دلیل مبتلایان به فشار خون بایستی  روزانه پنج تا ۱۰ عدد بادام و پنج عدد گردو مصرف کنند. از دیگر ترکیباتی که در آجیل ها موجود است، می توان به اسیدهای چرب امگا ۳ اشاره کرد. گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است. سه عدد گردو کامل به اندازه ۲۰۰ گرم گوشت ماهی امگا ۳ دارد.
امگا ۳ در رشد سیستم مغزی کودکان نقش زیادی دارد، این اسید چرب برای بیماران قلبی بسیار عالی است و از بروز یعضی بیماری های خود ایمنی مانند دیابت نوع ۲ و سرطان پیشگیری می کند.
شما می توانید برای اندازه گیری میزان مصرف هر یک از دانه های آجیل مصرفی در طول روز از رژیم غذایی کف دست استفاده کنید و از کف دست خود به عنوان یک پیمانه برای مصرف به اندازه این خوراکی های خوش مزه و پرخاصیت استفاده کنید.

جلوگیری از مبتلا به سرطان پروستات با بادام هندی و تخمه کدو

بادام هندی جزء مغزهایی است که سلنیوم زیادی دارد مقدار سلنیوم در بادام هندی وابسته به نوع خاکی است که این مغز در آن رشد کرده است، سلنیوم نقش بسیاری در جلوگیری از سرطان پروستات دارد، تخم کدو هم جزء مغزهایی است که مقادیر زیادی سلنیوم و روی دارد، به همین دلیل نقش زیادی در جلوگیری از سرطان پروستات ایفا می کند.

آجیل مملو از ویتامین E هستند این ویتامین از بروز بیماری های قلبی و عروقی و دیابت نوع ۲ پیشگیری و سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند. و از جمله مغزهایی که مملو از ویتامین E است می توان به پسته اشاره کرد. نقص سیستم ایمنی بدن موجب بروز بسیاری از بیماری ها می شود، برای تقویت سیستم ایمنی به مقادیر کافی روی احتیاج داریم، از جمله مغزهایی که غنی از روی هستند می توان به گردو و بادام زمینی اشاره کرد.
افراد عادی می توانند روزانه ۳۰ تا ۴۰ گرم آجیل مخلوط میل کنند، گرفتار فشار خون هم می توانند علاوه بر مصرف این ۳۰ تا ۴۰ گرم آجیل، پنج عدد بادام خام استفاده کنند، افرادی که دچار بیماری های قلبی هستند می توانند علاوه بر مصرف میزان مجاز روزانه آجیل، سه عدد گردوی کامل هم میل کنند.

بیماری های قلبی رهاورد ناخوشایند مصرف آجیل بو داده

افراد بایستی آجیلی را بخرند که نمک سود و دودی نشده باشد. فرآیند دودی کردن (بو دادن) باعث می شود که خاصیت آنتی اکسیدانی مغزها از بین برود. دودی کردن همچنین ساختار پروتئینی و چربی دانه های روغنی را عوض می کند از دیگر ضررهایی که فرایند دودی کردن دارد این است که حرارت بالا موجب تولید سموم در آجیل ها می شود، این سموم نقش زیادی در ابتلای افراد به بیماری های قلبی و انواع سرطان ها دارد.
برای اینکه آجیل ظاهر زیبایی داشته باشد معمولا از رنگ های خوراکی در تهیه آن ها استفاده می شود، این رنگ ها بیشتر مضر و سرطان زا هستند، به همین دلیل افراد بایستی آجیلی را بخرند که بدون رنگ خوراکی باشد.
سمی خطرناک در آجیل های مانده
آجیل مانده می تواند حاوی سم آفلاتوکسین باشد، این سم از نوعی قارچ به نام آسپرژیلوس ترشح می شود. آفلاتوکسین فرد را از طریق مواد غذایی مسموم می کند و می تواند سرطان زا باشد، افراد باید زمان خرید آجیل به تازه بودن، بو و ظاهر طبیعی آن توجه داشته باشند، آجیل مانده امکان کپک زدگی دارد.
افراد بایستی از خرید آجیل های فله ای که در کنار خیابان ها به فروش می رسند، اجتناب کنند. افراد بایستی آجیل های بسته بندی شده، تحت نظارت وزارت بهداشت و دارای آرم استاندارد را بخرند.
لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/rViWt

ممکن است شما دوست داشته باشید بیشتر از نویسنده

نظرات