توت فرنگی دوست داشتنی و فواید دلچسب آن برای بدن

با این میوه خوش طعم و خواص آن آشنا شوید

492

مزایای مصرف توت فرنگی :

این میوه جذاب و خوش طعم که در فصل بهار و تابستان به پیشواز آن می رویم دارای فواید بسیار زیادی است. در ادامه این مطلب گروه پروجیم برای شما کلیه خواص توت فرنگی را نام خواهد برد. با ما همراه باشید تا بیشتر با این میوه دوست داشتنی و فواید آن آشنا شوید.

  • توت فرنگی منبع خوبی از فیبر، ویتامین C، فولات، پتاسیم و آنتی اکسیدان ها می باشد .
  • این میوه خوش طعم بعنوان یک جایگزین شیرین، باعث افزایش سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان و در کل ارتقاء سلامتی بدن شود.
  • همچنین دارای املاح کلسیم، آهن و فسفر می باشد. از مواد موثر مهم آن می توان تانن، موسیلاژ، قندهای مختلف، سالیسیلات ها و به خصوص اسیدهای میوه را نام برد.
  • این میوه تابستانی سرشار از ویتامین و فاقد چربی اشباع است و کالری کمی دارد.
  • یک واحد توت فرنگی معادل ۸ عدد است که ۵۰ کالری انرژی دارد.
  • توت فرنگی مثل سایر توت ها مانند شاه توت، توت سفید، تمشک و… پاک کننده روده و مثانه است.
  • تحقیقات اخیر نشان داده است، دریافت روزانه یک واحد از این میوه باعث افزایش قابل توجهی در مقدار فولات خون شده و نیز فشار خون بالا را کاهش می دهد .
  • مصرف این میوه علاوه بر وجود انواع ویتامین، املاح و آب که هر کدام اثرات خود را بر بدن اعمال می کنند دارای خاصیت تقویت کننده، ملین و خنک کننده نیز می باشد.
  • از تصلب شرائین جلوگیری می نماید.
  • اشتها آور است و ادرار را زیاد می کند.
  • املاح معدنی موجود در آن خاصیت مسهلی به آن بخشیده است، زیرا این املاح عضلات روده را به انبساط و انقباض وادار می کند و به همین جهت این میوه برای درمان یبوست بسیار تاثیر گذار است.
  • اگر این میوه جذاب را له کنید و در آب بریزید، نوشابه ای به دست می آید که برای درمان تب هایی که با بیماریهای التهابی همراه می باشد، بسیار مفید است.
  • به علت داشتن آهن و ویتامین C در خونسازی بدن مؤثر است.
  • به علت دارابودن مقادیر کافی کلسیم و فسفر، در رشد و نمو کودکان و نوجوانان ، استحکام دندان ها وترمیم شکستگی استخوان ها بسیار مؤثر است.
  • حاوی موادی چون فسفر، کلسیم، منیزم، پتاسیم و مقداری آهن و هیدرات ۲ کربن بوده و در بدن تولید انرژی کرده و خستگی را برطرف می‌کند.
  • این میوه تابستانی به دلیل داشتن ویتامین C ، در درمان بیماری لثه مؤثر بوده و به هضم غذا کمک زیادی می‌کند.
  • دانشجویان و افرادی که تمرینات فکری می‌کنند، بهتر است حتما توت فرنگی میل کنند چرا که خوردن این میوه باعثتامین فسفر مورد نیاز مغزشان میشود.
  • همچنین، توت فرنگی به علت داشتن ویتامین B در کاهش و رفع ترس، عصبانیت، خمودی، اضطراب، هیجان و سستی مؤثرست.
  • نقش مهمی در خونسازی بدن دارد و از خاصیت ضدعفونی کننده‌ای برخوردارست. علاوه بر اینها خوردن توت فرنگی باعث پاک شدن خون از مواد مضر و زاید مثل اوره، اسیداوریک و چربی می‌شود و نیز درمان کننده نقرساست.
  • ویتامین A موجود در توت باعث رشد ناخن ‌ها و تقویت چشم می‌شود.
  • برای بیماریهای سنگ مثانه و نقرس مفید است ، همچنین باعث رفع تب می شود. با آنکه دارای قند است اما برای بیماران دیابتی مضر نیست ، باعث طول عمر می شود از سکته جلوگیری می کند و دارای ویتامینهای C، B فسفر ، آهک،منیزیم ، پتاسیم ،سدیم ، قند آهن ، ید و… است .
  •  خوردن توت فرنگی بعضی از ویروس‌ها را از بین می‌برد.
  • باعث کاهش کلسترول خون می‌شود.
  • خوردن توت فرنگی با کمی عسل یبوست را از بین می‌برد.
  • مبتلایان به نقرس قبل از غذا این میوه را بخورند.
  • کسانی که سل دارند و یا روماتیسم و اشخاص ضعیف و کم خون می‌توانند از این میوه یک ساعت قبل از غذا استفاده کنند.
  • وجود ویتامین A در آن عامل نمو و تولید انساج می‌باشد.
  • درمان کننده تأثر و هیجانات نیز می‌باشد.
  • خوردن آن فرد را از ابتلاء به مرض قند مصون می‌‎دارد.
  • کسانی که از درد مفاصل می‌نالند خوب است که یک ساعت قبل از غذا ۲۰۰ تا ۴۰۰ گرم از آن را بخورند.
  • از ماسک توت فرنگی برای شفافیت پوست می‌توان استفاده کرد.
  •  یک میوه خوب برای کسانی که دوره نقاهت را می گذرانند می‌باشد و توصیه می‌شود که استفاده کنند.
  • به خاطر دارا بودن ویتامینهای A و C و کلسیم و فسفر باعث رشد و نمو کودکان و نوجوانان و استحکام دندان‌ها می‌شود.
  • ترمیم کننده استخوان‌های شکسته است.
  • کسانی که خونریزی لثه دارند توت فرنگی را به حالت مزمزه بخورند.
  • توت فرنگی برای رشد مو، ناخن و تقویت چشم مفید است.
  • مصرف این میوه به دلیل مقادیر بالای ویتامین ث ، در دوره شیردهی مفید است .
همچنین بخوانید
با مراقبت های بهاره مانند شکوفه های بهاری لطیف و زیبا شوید

توت فرنگی

خواص توت فرنگی در دوران بارداری:

  • توت فرنگی از انواع مواد غذایی کم کالری و سرشار از فیبر و ویتامین های مفید در دوران بارداری است.
  • مصرف نصف فنجان از این ماده غذایی در روز ۱۰۰ درصد از میزان موردنیاز بدن به ویتامین ث را تامین می کند. این در حالی است که ویتامین ث، ریزمغذی موثر در شکل گیری اندام های جنین و حفظ سلامت مادر محسوب می شود.
  • ویتامین کا، ۵ B،۲ B،۶ B، پتاسیم، مس، منیزیم و امگا۳ ازجمله مواد موجود در توت فرنگی است. مطابق با تحقیقات انجام شده، قرار دادن این ماده غذایی در رژیم روزانه دوران بارداری، خطر تولد نوزادان نارس و سقط جنین را کاهش می دهد.
  • این ماده غذایی حاوی مقادیر فراوانی اسید فولیک بوده و مصرف آن در دوران بارداری بر حفظ سلامت جنین موثر است.
  • مصرف آن در دوران بارداری، توصیه متخصصان به زنان باردار کمتر از ۲۵ سال برای کاهش خطر سقط جنین یا تولد نوزاد ناقص است.
  • فولیک اسید موجود در توت فرنگی نقش مهمی در شکل گیری اندام های جنین مانند قلب و مغز داشته و آنتی اکسیدان های موجود در دانه های قرمزرنگ آن مانند فلاونوئید و آنتوسیانین در افزایش قدرت دفاعی بدن مادر و زایمان راحت موثر هستند.

مصرف توت فرنگی در رژیم های لاغری:

توت فرنگی به دلیل اینکه سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین ها می باشند باعث افزایش سوخت وساز و همچنین کاهش اشتها در بدن می شوند و همین امر کمک بزرگی به سوختن چربی های اضافی در بدن می کند.


مزایای توت فرنگی برای پوست و مو:

  • توت فرنگی دارای مقدار زیادی اسید سالیسیلیک است که می تواند پوست شما را از شر سلول های مرده خلاص کند و در نتیجه باعث صافی پوست و کوچک شدن منافذ پوستی می شود و رنگ چهره را باز می کند.
  • این میوه یک لایه بردار خیلی ملایم است که می تواند تمام کثیفی ها و ناخالصی ها را از روی پوست بردارد و در نتیجه اگر روی پوست شما التهاب یا قرمزی وجود داشته باشد آن را از بین می برد و در نتیجه توت فرنگی می تواند یک ماسک پاک کننده عالی برای تمیز کردن و نرم کردن صورت شما باشد.
لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/Xq3wF

ممکن است شما دوست داشته باشید بیشتر از نویسنده

نظرات