چگونه ویتامین های غذا را حفظ کنیم؟

رعایت بعضی نکات در هنگام طبخ غذا باعث حفظ ویتامین های غذا می شود که پروجیم در این مطلب به معرفی آنها خواهد پرداخت.

381

چگونه ویتامین های غذا را حفظ کنیم؟

رعایت برخی نکات در هنگام طبخ غذا برای حفظ ویتامین های غذا موثر است که پروجیم در این مطلب به بررسی و معرفی این راهکارها برای شما عزیزان خواهد پرداخت.


نکاتی که برای حفظ ویتامین ها در طبخ غذا بایستی رعایت کنید:

  • هر قدر مقدار آب پخت(غذاهایی مثل برنج، آبکش کردن سبزیجات یا میوه ها و…) کمتر باشد بهتر است. چون در این صورت ، مقدار کمتری از عناصر مفید و ویتامین های غذا از آن خارج می شود.
  • در مورد سبزیجات و میوه ها و به طور کلی مواد حاوی ویتامین C هر قدر سرعت اولیه برای جوش آوردن آب پخت بیشتر باشد از میزان اثرات نامطلوب حرارت بر روی این ماده کاسته می شود. بنابراین بهتر است اول آب را به جوش آورید و بعد سبزی یا میوه را در آن حرارت دهید تا ویتامین های غذا حفظ شوند.
  • میوه ها و سبزی های منجمد را باید در حالت انجماد استفاده کرد. بنابراین به هیچ وجه قبل از مصرف آنها را از انجماد خارج نکنید زیرا با خروج از انجماد، میوه ها وسبزی ها ارزش غذایی خود را از دست می دهند.
  • ویتامین B در لوبیا، نخود و سبوس گندم به وفور یافت می شود، اما اگر قبل از پخت در آب زیاد خیس شوند، مقدار زیادی از این ماده مغذی نیز دور ریخته می شود و ویتامین های غذا ی شما از بین می رود.

ویتامین های غذا

سرخ کردن

  • از سرخ کردن مواد غذایی تا حد امکان پرهیز کنید، چون عمل سرخ کردن مواد غذایی که در واقع نوعی حرارت دادن یا پختن است در درجات خیلی بالا انجام می گیرد و طبعا اثرات نامطلوب حرارت در آن زیاد است.
  • اگر برای تهیه خورش قورمه سبزی و کرفس، سبزی آنها را برای مدت زیادی سرخ کنید تا تغییر رنگ دهند، دیگر نباید انتظار داشته باشید که هیچ ویتامینی در این سبزی باقی بماند به عبارتی این سبزی، دیگر ماده غذایی محسوب نمی شود. بلکه تفاله ای است که ارزش غذایی ندارد. چون سرخ کردن به مدت طولانی برای سبزیجات مضر است و ویتامین های B1، B6 و اسید فولیک آنها را از بین می برد.

همچنین بخوانید
با داروهای آلرژی و حساسیت آشنا شوید(بخش اول)

نگهداری غذاهای پخته شده

غذاهای پخته را فقط باید آن قدر نگهداری کرد که واقعا لازم است، زیرا ویتامین C خود را به سرعت از دست می دهند.


خرد کردن
  • برای پیشگیری از تلفات غیر ضروری ویتامین C، سبزی و میوه نباید قبل از پخته شدن خرد یا له شود.
  • سبزی های بریده شده با چاقوی کند بیشتر از سبزی هایی که با تیز خرد شده اند ویتامین C خود را از دست می دهند. فقط به خاطر اینکه برش یا چاقوی کند، سلول های بیشتری از بین برده در نتیجه ویتامین C بیشتری نیز از بین می رود.
  • مواد غذایی حاوی ویتامین C نباید در معرض هوای آزاد قرار داده شوند، بعد از پوست کندن و تکه کردن باید فورا مصرف شوند تا ویتامین کمتری از آنها از بین برود.
لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/WrVqc

ممکن است شما دوست داشته باشید بیشتر از نویسنده

نظرات