آلرژی به منسوجات و لباس

عامل ایجاد عوارض آلرژیک ممکن است خود الیاف منسوجات باشند و یا گاهی مواد شیمیایی مورد استفاده در فرآیند تهیه لباس مورد نظر، خود می توانند سبب ایجاد و یا تشدید واکنش های آلرژیک در فرد گردند.

401

امروزه آلرژی و حساسیت به اقسام پارچه و پوشاک به علت توسعه صنعت نساجی و استفاده مواد شیمیایی گوناگون در تولید پوشاک، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. به صورت کلی پارچه ها و مابقی پوشاک برای مدت درازی در تماس با پوست بدن می باشند. لدا شکی نیست که الیاف و مواد استفاده شده در لباسها و پوشاک نقش اساسی در به وجود آوردن اقسام بیماری های پوستی آلرژی در انسان داشته باشند.

منسوجات

چند ساعت و یا چند روز بعد از تن کردن لباس و یا پوشاکی تازه خریده اید، امکان دارد نشانه های آلرژی به شکل قرمزی، خارش و ایجاد جوشهایی در نواحی پوست ظاهر می شوند. شایع شدن عارضه ها و آلرژی به پارچه و پوشاک در بین بانوان بیشتر از آقایان است که احتمال دارد علت این امر بهره بردن بیشتر بانوان از لباسهای تنگ تر، که با پوست تماس بیشتری دارند، باشد.

اقسام الیاف منسوجات

الیاف پارچه قادرند طبیعی و یا مصنوعی و یا همینطور تلفیقی از هر ۲ باشد. الیاف طبیعی به شکل رایج حاوی ابریشم، پشم و یا کتان بوده در صورتیکه الیاف مصنوعی شامل: نایلون، ریون، پلی استر، لاستیک، فایبرگلاس، لاکرا.  نیاز به گفتن است اگر چه هر یک از الیاف گفته شده قادرند موجب درماتیت تحریکی شوند ولی تعداد کمی از آن ها موجب درماتیت تماسی آلرژیک می گردند.

اقسام مواد متداول موجود در تولیدات تنپوش

به صورت کلی بیشتر عکس العمل های حساسیت به لباس به علت برخورد پوست انسان با مواد شیمیایی استفاده شده در آن ها است. که مواد عبارتند از:

  • رزینهای فرمالدئید:از این مواد جهت بادوام شدن منسوجات در برابر چروک شدن و همینطور ازدیاد ثابت ماندن رنگ منسوجات بهره برده می شود.
  • پارافنیلن دی آمین:در تلفیقات رنگی منسوجات مورد بهره قرار می گیرد.
  • مواد به کاربرده شده جهت نسوز کردن تن پوش.
  • کبالت:جهت رنگهای متالیک مورد بهره قرار می گیرد.
  • نیکل:مورد استفاده در مهیا کردن قلاب، سنجاق و مابقی گیره ها و زینتی های فلزی جامه.
  • کرومات:در جامه های چرمی.
  • لاتکس.
  • سدیم متابی سولفیت:در فرآوری گونه ای منسوجات کتانی کلفت مورد بهره قرار می گیرد.
  • اقسام رنگهای شیمیایی مورد استفاده در تولیدات تن پوش.
همچنین بخوانید
کدام عادت های روزمره دشمن پوست ما هستند؟(بخش دوم)

نشانه ها

نشانه های آلرژیک براثر برخورد با مواد شیمیایی لباس به صورت رایج به شکل درماتیت برخوردی آلرژیک و یا درماتیت برخوردی تحریک آمیز پدید می آید. نیاز گفتن است نشانه های این دو گونه درماتیت خیلی شباهت به همدیگر دارند. بیشتر عکس العملهای که موجب حساسیت به اقسام منسوجات و لباسها می شوند شامل: قرمزی، تاول، خارش، جوش، تورم در نواحی که التهاب دارند، خشکی و ترک خوردن پوست.

لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/2rAj6

ممکن است شما دوست داشته باشید بیشتر از نویسنده

نظرات