روش تهیه کلم پلو خوش طعم و وسوسه انگیز
با ما همراه باشید تا کلم پلویی به سبک اصیل شیرازی بپزید و از آن لذت ببرید.
کلم پلو(شیرازی)
مواد لازم برای تهیه کلم پلو برای ۴ نفر به شرح زیر می باشد:
- برنج: ۴پیمانه(۶۴۰ گرم)
- گوشت(چرخ کرده): ۴۰۰ گرم
- پیاز: ۲ عدد
- ادویه کاری: یک قاشق چایخوری(۳ گرم)
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- روغن مایع: به مقدار لازم
- برگ کلم(خرد شده): ۵۰۰ گرم
- زردچوبه: یک دوم قاشق چایخوری(۱/۵ گرم)
- دارچین: یک دوم قاشق چایخوری(۱/۵ گرم)
- سبزی(تره، جعفری، شبت، ترخان و ریحان خرد شده): ۵۰۰ گرم
- کره: یک چهارم پیمانه(۴۰ گرم)
- زعفران(ساییده و حل شده در آب جوش): یک قاشق سوپخوری(۱۴میلی لیتر)
روش تهیه کلم پلو
- برنج را از شب قبل با مقداری آب و نمک خیس کنید(آب یک بند انگشت بالا تر از برنج باشد).
- گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده مخلوط کنید و به آن ادویه کاری، نمک و فلفل اضافه کنید و ورز دهید تا کامل مخلوط شوند. سپس آن را به صورت کوفته های ریزی در آورده، در مقداری آرد بغلطانید و در کمی روغن تفت دهید.
- پیاز دیگر را خلالی خرد کنید و در مقداری روغن تفت داهید تا نرم و شفاف شوند. زردچوبه و دارچین را به آن اضافه کنید و تفت دهید. سپس آن را از روی حرارت بردارید.
- برنج را بجوشانید و در دقایق آخر که در حال جوشیدن است سبزی را اضافه کنید. سپس برنج و سبزی را آبکش کنید. مقداری روغن ته قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود. یک ردیف برنج مخلوط با سبزی و یک رویف کفته های ریز و کلم را بریزید و به همین ترتیب ادامه دهید. سپس حرارت را زیاد کنید تا برنج بخار کند.
- کره را روی حرارت داغ کرده و روی برنج بریزید.
- زعفران را در گوشه ای از برنج ریخته، دم کنی را روی قابلمه قرار دهید و حرارت را ملایم کنید تا برنج دم بکشد.
نکته:
- گوشت چرخ کرده بایستی مخلوطی از گوشت گوسفند و گوساله باشد.
- سبزی را برای این غذا، مطابق سبزی پلو باید ساطوری کنید.
جایگزین
- در صورت تمایل می توانید کوفته ریزه ها را لابه لای کلم پلو نریزید و زمانی که کلم پلو را در دیس کشیدید، کوفته ریزه ها را با مقداری پیاز داغ روی پلو بریزید.
پیشنهاد
- می توانید مقداری دارچین لابه لای پلو بپاشید و کلم پلو را با مقداری برنج ساده زعفرانی تزئین کنید.
لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/2mev6
نظرات