مقاومت به انسولین چیست و چگونه می توان از آن جلوگیری کرد؟
با ما همراه باشید تا با مفهوم مقاومت به انسولین ، دلایل آن و رژیم غذایی مناسب برای آن آشنا شوید.
مقاومت به انسولین چیست یا دیابت چیست؟
مقاومت به انسولین یا حساسیت به انسولین یک حالت طبیعی هورمونی می باشد، که موجب میشود بدن شما بدون مشکل به هضم و ذخیره کربوهیدارت بپردازد.
شما هنگامی که کربوهدرات میخورید سیستم گوارش تان آن را به گلوکز تجزیه کرده و قند خون شما به طور موقت افزایش مییابد. در نتیجه انسولین تولید شده در پانکراس، گلوکز را از جریان خون خارج کرده و آن را معمولاً در عضلات، کبد و یا بافت چربی برای استفاده در زمانی از روز که نیاز به انرژی دارید، ذخیره میکند.
مقاومت به انسولین به چه دلیل اتفاق می افتد؟
- متاسفانه این سیستم همیشه در افراد به خوبی کار نمیکند و مقاومت در برابر انسولین زمانی اتفاق میافتد که انسولین قصد دارد گلوکز را ذخیره کند، اما بقیه بدن شما به این سیگنال مقاومت نشان داده و گلوکز را به انسولین نمیدهد.
- پس گلوکز در جریان خون باقی مانده و سپس به عنوان چربی ذخیره میشود.
- میزان مصرف کربوهیدرات در رژیم غذایی شما بسیار تاثیرگذار بوده و دریافت بیش از حد کربوهیدرات چه ساده و چه پیچیده میتواند باعث مقاومت در برابر انسولین، ذخیره بیشتر گلوکز و در نهایت دیابت شود.
چگونه می توان از مقاومت به انسولین جلوگیری کرد؟
- برای پیشگیری از مقاومت به انسولین باید از رژیمهای غذایی با قند بالا پرهیز کنید، زیرا مطالعات نشان داده شیرینی و قند زیاد در وعدههای روز میتواند باعث ایجاد مقاومت به انسولین شود.
- یک رژیم غذایی کم کربوهیدارت با دریافت حدود ۴۰ درصد کربوهیدراتها میتواند برای درمان مقاومت در برابر انسولین و دیابت کمک کننده باشد.
- لازم به ذکر است که استرس، خواب ناکافی، مصرف نوشیدنی های کافئین دار (مانند سوداهای رژیمی کافئین دار و نوشیدنی های انرژی زا) و اضافه وزن و به خصوص چربی احشایی شکمی و ورزش نکردن نیز در مقاومت به انسولین بسیار تاثیر گذار است.
لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/EzzIp
نظرات