خواص پیاز در طبخ غذا چیست؟
در طبخ غذاهای خود از پیاز استفاده کنید تا از خواص گفت انگیز آن بهره مند شوید. با ما همراه باشید تا با این خواص بیشتر آشنا شوید.
پیاز
پیاز از خانواده سیر است و طبیعتی گرم و خشک دارد. از پیاز نه تنها به عنوان طعم دهنده بلکه به عنوان بو زدا در بسیاری از غذاها به خصوص گوشت ها استفاده می کنند. در ضمن خواص پیاز را در درمان بسیار از درد ها و بیماری ها نیز نمی توان نادیده گرفت.
خواص پیاز در غذا
پیاز سرشار از کلسیم، پتاسیم، سدیم، گوگرد، منیزیم، اسیدفولیک، مقدار کمی آهن، مس، روی و انواع ویتامین های C و B است.
خواص درمانی پیاز پخته
- مصرف پیازی که با چربی پخته شده باشد برای خلط چسبنده به سینه مفید است.
- اگر ورقه های نازک پیاز را در شیر پخته و مصرف کنید، از خواص پیاز در درمان دردهای ناشی از قولنج روده و ناراحتی های شکم می توانید کمک بگیرید.
- از خواص پیاز پخته می توان در درمان ناراحتی های روحی مفید است.
- خوردن پیاز پخته شده در سرکه برای تقویت هاضمه، درمان زردی، ورم طحال و استفراغ مفید است.
- مصرف پیاز پخته موجب ملایمت مزاج می شود.
- مصرف پخته شده آن با چربی برای رفع یبوست و نفخ روده ها مفید است. برای این منظور پیاز را با ملایمت بپزید و در هنگام پختن به تدریج به آن کره بزنید و سپس مصرف کنید.
- در استعمال خارجی، پیاز پخته، تسکین دهنده سوختگی ها و بواسیر است. زیرا خون را به طرف سطح پوست انتقال داده و از تجمع خون در رگ های بواسیری می کاهد.
- اگر پیاز پخته شده را روی دمل ببندید باعث باز شدن آن می شود.
عوارض احتمالی پیاز
- زیاده روی در خوردن پیاز موجب تشنگی، استفراغ و تیرگی چهره می شود. پس در حد متعارف مصرف کنید.
- چون میاز بوی نامطبوعی دارد برای برطرف کردن بوی بد آن بعد از مصرف می توانید یک عدد گردو و یا مقداری نان سوخته بخورید و یا چند عدد باقلا جویده و در دهان نگه دارید.
لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/P2rgr
نظرات