از تشخیص تا درمان آلرژی غذایی
آلرژی و حساسیت به شکل های مختلف خودش را در انسان نشان می دهد. از آلرژی غذایی و دارویی تا آلرژی به عوامل محیطی. به نوعی آلرژی یکی از گسترده ترین انواع بیماری در کره زمین است. هرکدام از این شکل های حساسیت هم درمان ها و پیشگیری ها و علایم خاص خودشان را دارند که دانستن آن ها می تواند مفید باشد و ما را از بسیاری از عوارض این بیماری در امان نگه دارد.
آلرژی غذایی
آلرژی غذایی عکس العمل بیش از حد دستگاه ایمنی به بعضی موادغذایی یا مواد معمولاً بی خطر است. این عکس العمل ها امکان دارد، ارثی یا در اثر یک نقص اکتسابی بیوشیمیایی باشند.
علائم و نشانه ها آلرژی غذایی:
- اسهال، درد شکم و نفخ
- کهیر و التهاب صورت به ویژه در لب ها
- غش یا حالت نزدیک به غش
مواد غذایی حساسیت زا:
- شیرگاو
- تخم مرغ
- گندم
- سویا
- بادام زمینی
- ماهی
- آجیل مانند گردو و فندق
- خربزه و کیوی
- کنجد، تخمه آفتاب گردان
- شکلات
درمان آلرژی غذایی
- حذف کردن مواد غذایی مورد شک از رژیم غذایی برای مدت ۲ هفته یا تا هنگامی که علائم آلرژی غذایی از بین برود. و بعد افزودن مواد غذایی مورد شک به شکل تک تک به رژیم غذایی. به این صورت معلوم می شود که کدام مواد غدایی در ایجاد حساسیت شما نقش دارند.
- تست تزریق پوستی امکان دارد غذای حساسیت زا را تشخیص دهد.
- اجتناب از میل کردن موادی که به آن حساسیت دارند.
- همراه داشتن یک کیت حاوی سرنگ حاوی آدرنالین است تا چنانچه احیاناً ماده غذایی آلرژی زا اتفاقی خورده شد و عکس العمل شدید و فوری اتفاق افتاد، از این سرنگ بهره برده شود.
طب سنتی جهت درمان آلرژی غذایی
شیوه دیگری هم جهت درمان حساسیت وجود دارد و آن بهره بردن از طب سنتی است. شما می توانید با مراجعه به پزشک آلرژی خود را درمان کنید.
غذاهای ضدآلرژی
یکی از غذاهایی که مصرف آن به بیماران مبتلا به آلرژی غذایی پیشنهاد می شود، سوپ جو است. این سوپ را به صورتی تهیه کنید که رقیق باشد و درون آن پیاز نریزید. می توانید اندکی هم مرغ به آن بیافزایید و به عنوان ادویه از زردچوبه استفاده کنید.
اشخاصی که زیاد سرفه می کنند بهتر است یک قاشق غذاخوری تخم خشخاش را به سوپ شان اضافه کنند. در اشخاصی که نزله سرد دارند چنانچه میزان ترشحات زیاد است پیشنهاد می شود که سوپ را به شکل داغ همراه با ادویه جات گرم مثل زیره، دارچین و فلفل میل کنند ولی بهره بردن از فلفل و ادویه جات در نزله گرم تحریک کننده است و پیشنهاد نمی شود. در این بیماران چنانچه سرفه ها زیاد باشند بهره بردن از شربت آویشن جهت از بین بردن این معضل اثرگذار است. دسته ای از مواد غذایی مثل سیر، پیاز، ترب و تربچه برای این بیماران ضرر دارد.
لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/YDDwR
نظرات