چگونه ویتامین های غذا را حفظ کنیم؟

رعایت بعضی نکات در هنگام طبخ غذا باعث حفظ ویتامین های غذا می شود که پروجیم در این مطلب به معرفی آنها خواهد پرداخت.

چگونه ویتامین های غذا را حفظ کنیم؟

رعایت برخی نکات در هنگام طبخ غذا برای حفظ ویتامین های غذا موثر است که پروجیم در این مطلب به بررسی و معرفی این راهکارها برای شما عزیزان خواهد پرداخت.


نکاتی که برای حفظ ویتامین ها در طبخ غذا بایستی رعایت کنید:

  • هر قدر مقدار آب پخت(غذاهایی مثل برنج، آبکش کردن سبزیجات یا میوه ها و…) کمتر باشد بهتر است. چون در این صورت ، مقدار کمتری از عناصر مفید و ویتامین های غذا از آن خارج می شود.
  • در مورد سبزیجات و میوه ها و به طور کلی مواد حاوی ویتامین C هر قدر سرعت اولیه برای جوش آوردن آب پخت بیشتر باشد از میزان اثرات نامطلوب حرارت بر روی این ماده کاسته می شود. بنابراین بهتر است اول آب را به جوش آورید و بعد سبزی یا میوه را در آن حرارت دهید تا ویتامین های غذا حفظ شوند.
  • میوه ها و سبزی های منجمد را باید در حالت انجماد استفاده کرد. بنابراین به هیچ وجه قبل از مصرف آنها را از انجماد خارج نکنید زیرا با خروج از انجماد، میوه ها وسبزی ها ارزش غذایی خود را از دست می دهند.
  • ویتامین B در لوبیا، نخود و سبوس گندم به وفور یافت می شود، اما اگر قبل از پخت در آب زیاد خیس شوند، مقدار زیادی از این ماده مغذی نیز دور ریخته می شود و ویتامین های غذا ی شما از بین می رود.

سرخ کردن

  • از سرخ کردن مواد غذایی تا حد امکان پرهیز کنید، چون عمل سرخ کردن مواد غذایی که در واقع نوعی حرارت دادن یا پختن است در درجات خیلی بالا انجام می گیرد و طبعا اثرات نامطلوب حرارت در آن زیاد است.
  • اگر برای تهیه خورش قورمه سبزی و کرفس، سبزی آنها را برای مدت زیادی سرخ کنید تا تغییر رنگ دهند، دیگر نباید انتظار داشته باشید که هیچ ویتامینی در این سبزی باقی بماند به عبارتی این سبزی، دیگر ماده غذایی محسوب نمی شود. بلکه تفاله ای است که ارزش غذایی ندارد. چون سرخ کردن به مدت طولانی برای سبزیجات مضر است و ویتامین های B1، B6 و اسید فولیک آنها را از بین می برد.

نگهداری غذاهای پخته شده

غذاهای پخته را فقط باید آن قدر نگهداری کرد که واقعا لازم است، زیرا ویتامین C خود را به سرعت از دست می دهند.


خرد کردن
  • برای پیشگیری از تلفات غیر ضروری ویتامین C، سبزی و میوه نباید قبل از پخته شدن خرد یا له شود.
  • سبزی های بریده شده با چاقوی کند بیشتر از سبزی هایی که با تیز خرد شده اند ویتامین C خود را از دست می دهند. فقط به خاطر اینکه برش یا چاقوی کند، سلول های بیشتری از بین برده در نتیجه ویتامین C بیشتری نیز از بین می رود.
  • مواد غذایی حاوی ویتامین C نباید در معرض هوای آزاد قرار داده شوند، بعد از پوست کندن و تکه کردن باید فورا مصرف شوند تا ویتامین کمتری از آنها از بین برود.
لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/WrVqc
آیا سرخ کردن مواد غذایی باعث از بین رفتن ویتامین های آنها می شود؟پختن حبوبات بدون از بین رفتن ویتامین هاپختن غذا بدون از بین بردن ویتامین هاچطور سبزی ها باید سرخ شوند؟چطور غذا بپزم تا ویتامی های آن باقی بمانند؟چطور غذا بپزم تا ویتامین های آن از بین نرود؟چطور غذا بپزم تا ویتامین های آن حفظ شود؟چطور مواد غذایی را سرخ کنم تا ویتامین های آن از بین نرود؟چگونه بای مواد غذایی پخته شده را نگهداری کرد؟چگونه باید سبزی ها را خرد کنم تا ویتامین های آن از بین نرود؟چگونه باید سبزیجات را خرد کنیم تا ویتامی های آن از بین نرود؟چگونه حبوبات باید پخته شوند تا ویتامی های آنها از بین نرود؟چگونه مواد منجمد را از حالت انجماد خارج کنیم؟چگونه ویتامین های غذا را حفظ کنیم؟چگونه ویتامین های مواد غذایی را حفظ کنیم؟چه مدت باید حبوبات خیس بخورند؟حفظ ویتامین ها در طبخ غذاحفظ ویتامین های مواد غذاییروش پختن برنج بدون از بین رفتن ویتامین هاروش پختن سبزیروش پختن سبزیجاتروش پختن گندمروش پختن نخودروش خرد کردن ویتامین برای حفظ ویتامینروش طبخ غذا بدون از بین رفتن ویتامین هاروش طبخ گندمسبزی ها چطور باید پخته شوند؟سبزیها چطور بای سرخ شوند؟سرخ کردن سبزیسرخ کردن سبزی برای قورمه سبزیسرخ کردن سبزی خورشتسرخ کردن سبزیجاتطبخ غذا بدون از بین بردن ویتامین هاطرخ کردن سبزی برای خورشت کرفسمواد غذایی پخته شدهمواد غذایی یخ زدهمواد غذایی یخ زده چطور باید استفاده شوند؟نگهداری غذاهای پخته شدهنگهداری غذاهای پخته شده باید چطور باشد؟نگهداری مواد غذایی پخته شده
Comments (0)
Add Comment