پروتئین وی

پروتئین وی (Whey) یکی از مکمل هایی است که نه تنها در بدنسازی بلکه در بین دیگر رشته ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد. و مصرف درست آن باعث رسیدن به نتیجه ایده آل و استفاده بیش از حد آن باعث عوارضی می شود.

فواید این پروتئین بی نظیر

پروتئین وی یکی‌ از با بهترین منبع های پروتئین است و یک گزینه ی بی نظیر جهت مردان و بانوان در هر سنی‌ به حساب می آید. پروتئین وی نه فقط موجب مهیا شدن آمینو اسیدهای شاخه دار الزامی جهت ورزشکاران حرفه‌ای می‌گردد، چه بسا این ماده به بهتر شدن و ترمیم بافت های ماهیچه‌ای هم کمک می‌کند. پروتئین وی فرآورده جانبی تولیدات پنیر است. وی در حقیقت مایعی است که بعد از دلمه بستن شیر برجای می‌ماند.

کشف پروتئین وی

خوب است بدانید این مایع را در گذشته دور می‌ریختند. بعدها معلوم شد که این ماده سرشار از پروتئین‌هایی کاملی است که به سنتز پروتئین و عضله سازی کمک می کند و به این صورت بود که مکمل وی کشف شد. این مکمل همینطور سرشار از آمینواسیدهای شاخه دار ال- لوسین ،ال- ایزولوسین و ال- والین است. این ماده با بی نظیر پروتئین به شکل طبیعی در فرآورده های لبنی پیدا می‌شود، ولی به شکل رایج این پروتئین به شکل مکمل غذایی به بازار ارائه و مصرف می‌گردد. پروتئین وی به سرعت به دلیل طول اندک آمینو اسیدهای شاخه دار آن جذب بدن می‌شود که خود موجب ریکاوری عالی و رشد در عضله ها می‌شود. این مکمل حاوی خصوصیت های بینظیر فراوانی‌ است که ثابت نگه داشتن وزن،سلامت قلب و عروق و سلامت استخوان ها تعداد اندکی از این خصوصیت ها هستند.

ارزش بیولوژیک پروتئین وی

این مکمل یکی از ۲ گونه پروتئینی است که از شیر گرفته می شود (نوع دیگر کازئین است که سرعت هضم و جذب اندکتری دارد و مرغوبیت زیادی ندارد). پروتئین وی فرآورده جانبی فرآیند تبدیل شیر به پنیر است. این مکمل حاوی پروتئین، پپتیدها (قسمت های پروتئین)، لاکتوز (قند که در شیریافت می شود)، چربی، نمک و آب است. مرغوبیت یک پروتئین به وسیله ی چندین شیوه حساب می‌شود که یکی از شیوه های تداول ارزش بیولوژیکی یا BV است. ارزش بیولوژیکی معیاری جهت سودبخشی پروتئین و نحوه ی جذب و مصرف آن به وسیله ی بدن است و هر چه میزان آن بیشتر باشد مطلوب تر است.

از لحاظ BV، پروتئین تخم مرغ تا هنگامی که پروتئین وی در دهه نود ارائه شد بیشترین BV را داشته و برابر ۱۰۰ مدنظر گرفته می‌شد. ارزش بیولوژیکی پاین مکمل بیشتر از ۱۷۰ است و این مسئله باعث معروفیت آن در بازار شده است. هنگامی که این پروتئین جهت نخستین بار  در دهه نود شناخته شد، زیاد بودن مقدار ارزش بیولوژیک عاملی بود که باعث جانیشینی آن با سفیده تخم مرغ ۱۰۰ درصد گردید. چیزی نگذشت که وی به یکی از بهترین پروتئین های بازار تبدیل شد و در حال حاضر هم بهترین پروتئین به حساب می آید.

مکانیسم اثر پروتئین وی

این مکمل حاوی آمینواسیدهای اصلی مانند لوسین است. لوسین آمینواسید بسیار با اهمیتی است. این مکمل پس از تمرین سریعاً هضم می‌گردد و لوسین بسیاری را در خون رها می‌ کند که همین مسئله موجب تاثیرگذار بودن آن می‌شود. دانشمندان به اثبات رسانده اند که هر چه پروتئین سریعتر جذب گردد و دارای لوسین بیشتری هم باشد رشد عضلات هم زیادتر خواهید بود. به همین علت این مکمل مناسب ترین مکمل پس از جلسه تمرینی است.

لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/ziyOC
BVآمینو اسیدهای شاخه دارآمینواسیدآمینواسیدهای شاخه دار ال- لوسین ،ال- ایزولوسین و ال- والینارزش بیولوژیک پروتئین ویانرژیباشگاهبدن سالمبدنسازیبرنامه غذاییپپتیدهاپروتئینپروتئین ویپروتئین‌هایی کاملپرورش اندامپنیرترمیم بافت های ماهیچه‌ایتغذیهتمرینتناسب اندامرژیمرژیم غذاییرشد عضلاتروتئین تخم مرغریکاوریزندگی سالمزیباییسبک زندگیسفیده تخم مرغسلامتسلامت بدنسلامت قلب و عروق و سلامت استخوان هاسلامتیسنتز پروتئین و عضله سازیشیرفرآورده جانبی پنیرفعالیتفواید پروتئین ویلاکتوزلوسینماهیچهمکانیسم اثر پروتئین ویمکملمکمل غذاییمکمل هایمکمل های بدنسازیمکمل های ورزشیمواد غذاییموفقیتورزشورزشکارانورزشکاران حرفه ایویتامین
Comments (0)
Add Comment