عملکرد آمینو اسید‌های شاخه دار

آمینو اسید های شاخه ای واحد های سازنده بدن هستند . 35% از توده عضلات را آمینو اسید های شاخه ای می سازند و برای رشد مولکولی باید حتما حضور داشته باشند.

تامین انرژی بافت های عضلانی

برعکس مابقی آمینو اسیدها، آمینو اسید‌های شاخه دار بیشتر به جای این که در کبد استفاده شوند داخل ماهیچه ها استفاده می شوند. به همین علت است که این ۳ آمینو اسید تاثیر بسزایی در فراهم کردن انرژی لازم عضلات دارند. این آمینو اسید‌ها همینطور در بهبود تومور‌ها به واسطه‌ کم شدن مقدار کاتابولیسم آمینو اسید‌ها هم اثر بسیاری دارند. در وضعیتی که کبد شخص در وضعیت ناگوار قرار دارد استفاده میزان کافی‌ آمینو اسید‌های شاخه دار خیلی حیاتی است به دلیل اینکه این آمینو اسید‌ها قادرند از منتقل کردن مواد زاید خون به داخل مغز پیشگیری کنند.

مزایای دیگر

لوسین به صورت ویژه ای تاثیر خیلی اساسی‌ در تولید و نگهداری ماهیچه ها از طریق حمایت سنتز پروتئین داخل عضلات و کبد ایفا می کند. همینطور این آمینو اسید در کنترل مقادیر ذخایر انرژی بدن تاثیر اساسی دارد و در فرآیند سنتز گلوکز هم کمک می کند. پیشنهاد می شود که از این آمینو اسید زمان اجرای رژیم های کم کربوهیدرات مصرف کنید.
والین هم نقشی‌ بسزایی در بیوسنتز پروتئین و تبدیل متناسب مواد غذایی به انرژی ایفا می کند. این آمینو اسید جهت عضلات خیلی ضروری می باشد و به صورت مرتب به وسیله ی ورزشکاران حرفه ای مورد بهره قرار می‌گیرد.

تحریک تولید انسولین

یکی‌ دیگر از وظیفه های اصلی والین تحریک ساخت انسولین است که وظیفه کنترل قند خون و بالا رفتن سرعت جذب آمینو اسید‌ها در عضلات و کبد را بردوش دارد. فقدان مصرف والین در بدن موجب اختلال در رشد ماهیچه ها و کم شدن بافت های عضلات می شود.
سومین آمینو اسید شاخه دار یعنی‌ ایزو لوسین هم تاثیر بسیار زیادی در سنتز پروتئین و مهیا کردن انرژی لازم میتوکندری هر یک از سلول‌های ماهیچه ای ایفا می کند. یکی‌ دیگر از وظیفه های آمینو اسید‌های شاخه دار در بدن حفظ سطح ثابت نیتروژن بدن می‌باشد. این مسئله به ویژه در ساخت بافت‌های عضلات تازه و رشد سالم ماهیچه های کودکان و نوجوانان از اهمیت بسزایی برخوردار است.

بهبود برخی بیماری ها

آمینو اسید‌های شاخه دار قادرند به شکل کارآمدی در بهبود بعضی بیماری‌های خاص مورد استفاده قرار بگیرند زیرا که این آمینو اسید‌ها در روندهای متابولیکی بدن تاثیر اساسی‌ بسیاری را ایفا می کنند.

ضد پیری

جدیداً برروی اثر لوسین بر بیماران سالخورده بررسی های انجام شده است. به این دسته از بیماران روزانه چهار گرم لوسین با وعده‌های غذایی آن ها داده شد. نتایج این تست بهبود سنتز پروتئین و فسفوریلاسیون بعضی از انتقال دهنده های عصبی مواد غذایی بود که این نتیجه ها همه به دلیل استفاده منظم لوسین از راه رژیم غذایی به دست آمد.

نتایج

لذا نتیجه می گیریم که عضله‌ سازی نه فقط جهت بدنسازان چه بسا جهت اشخاصی که دنبال یک سبک زندگی‌ سالم جهت پیشگیری از پیری هستند هم بسیار بااهمیت است.همینطور در پژوهش هایی در سال ۲۰۱۰ معلوم شد که امینو اسید‌های شاخه دار یا به شکل کلی امینو اسید‌ها نقشی بسیار زیادی در کم شدن وزن سالم و پایدار ایفا می کنند. به علاوه معلوم شده است که استفاده کم امینو اسید‌های شاخه دار قادرند موجب دیابت در اشخاص شود. همینطور معلوم شده است که استفاده مقادیر بیشتر آمینو اسید‌های شاخه دار قادر است موجب تحریک ساخت انسولین شود و قادر است وضعیت بیماران دیابتی را در مجموع بهبود بخشد. همین رابطه درباره ی استفاده آرژنین و کارنیتین با دیابت هم صادق است.

لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/ggIqM
آرژنین و کارنیتینآمینو اسیدآمینو اسید BCAA چه کاربرد هایی داردآمینو اسید شاخه دارآمینو اسید شاخه دار چیست؟آمینو اسیدهای شاخه دارانرژیباشگاهبدن سالمبدنسازانبدنسازیبرنامه غذاییبهبود برخی بیماری هابهبود تومور‌هابهبود سنتز پروتئین و فسفوریلاسیونبهترین مکمل های بدنسازیبیماران دیابتیبیماران سالخوردهپروتئینپرورش اندامپیشگیری از پیریتامین انرژی بافت های عضلانیتحریک تولید انسولینتغذیهتمرینتناسب اندامتولید و نگهداری ماهیچه هارژیمرژیم غذاییرژیم های کم کربوهیدراترشد سالم ماهیچه های کودکان و نوجوانانزندگی سالمساخت انسولینسالمسبک زندگیسبک زندگی‌ سالمسلامتسلامت بدنسلامتیسنتزضد پیریعضلات و کبدعضله سازیعملکرد امینو اسید‌های شاخه دارغذافعالیتکاتابولیسم آمینو اسید‌هاکبدکنترل قند خون و بالا رفتن سرعت جذب آمینو اسید‌هاگلوکزلوسینماهیچهمزایای آمینو اسید هامکملمکمل های بدنسازیمکمل های ورزشیمواد غذاییموفقیتنیتروژنوالینورزشورزشکاران حرفه ایوزن سالم و پایدار
Comments (0)
Add Comment