اقسام پروتئین وی
در حقیقت همه ی مکمل های وی مانند هم نیستند، و چنانچه شما یک سری به بازار بزنید اقسام مکمل وی را خواهید دید.
- پروتئین وی ایزوله: خالص ترین گونه این مکمل است.
- پروتئین وی کنسانتره: خیلی خالص نیست و چربی و لاکتوز بسیاری دارد.
- پروتئین وی هیدرولیز شده : اسیدهای آمینه آن تا اندازه ای تفکیک شده است.
- پروتئین وی ترکیبی: تلفیقی از ایزوله و کنسانتره
نکته : هر چه کالا خالصتر باشد، هزینه آن هم بیشتر است و به این علت این پروتئین گران ترین گونه ی پروتئین وی است. گونه ایزوله حاوی چربی صفر، کربوهیدرات صفر و لاکتوز صفر است. این پروتئین در بین اقسام پروتئینهای وی از کیفیت بسیاری برخوردار است ولی بهای آن هم بسیار بالا است.
مزیت های پروتئین وی ایزوله
پروتئین وی ایزوله یک فرآورده ی باکیفیت و سرشار از آمینواسید است اما به صورت کامل ایزوله نشده است. این به این معنی است که شما پروتئین های قابل مصرف و قابل جذب اندک تری را در ازای هر پیمانه جذب میکنید که حاوی کالری زیادتری بوده و چربی اندک و دو گرم کربوهیدرات دارد. این مقدار برای شخصی که قصد دارد حجم عضلاتش اضافه شود مهم نمیباشد ولی برای شخصی که می خواهد وزنش کم شود اهمیت دارد. با این وجود، کمی تغییر در رژیم غذایی قادر است این موردها را رفع کند. خالصترین گونه ی پروتئین وی است و BCAA آن بسیار و حاوی آمینواسیدهای بی نظیر است. بدون چربی، لاکتوز و کربوهیدرات است. پروتئین زیادتری را در هر سری مصرف مهیا می کند.
مزیت های پروتئین وی کنسانتره
این گونه از وی بسیار طبیعی است، برای طرفداران فرآورده هایی که اندک تر فرآوری شده اند، بسیار متناسب است، ولی اندکتر فرآوری شده به معنای بهتر نیست. در حقیقت کمتر فرآوری شده به معنای محصول ناخالص است.
مکملهای وی تغلیظ شده، حاوی چربی و لاکتوز زیادتری هستند و در کل پروتئین اندک تری دارند و حاوی ۷۰ تا ۸۰ درصد پروتئین هستند.
- قیمت متناسب
- حاوی آمینواسید خوبی است
مزیت های پروتئین وی هیدرولیزات
این نوع پروتئین کیفیت بالایی دارد زیرا قبل هضم شده یا هیدرولیز شده است و این به این معنی است که بعضی از آمینو اسیدهای آن به زنجیرههای کوچک تر تجزیه شده است. این عمل باعث جذب سرعتر شدن آن گشته و آن را گزینه ای متناسبی برای پس از ورزش و صبح میسازد. این گونه از پروتئین مزه تندی دارد و هر چه مقدار هیدرولیز آن بیشتر باشد تندی آن زیادتر است لذا در بین اشخاص از محبوبیت اندکی برخوردار است. در حال حاضر اغلب فرآورده ها به علت هزینه و طعم تنها در حدود ۲۰درصد هیدرولیز شدهاند.
مزیت های پروتئین وی ترکیبی
تلفیقات پروتئین وی ترکیبی از پروتئین وی های گوناگون است. این چیزی است که باعث تلفیق کیفیت و همینطور کم شدن بهای آن میشود. با این وجود، تلفیقی از پروتئین ها وی مناسب تر از تلفیق پروتئین های دیگر مانند کازئین، سویا و غیره میباشد. ترکیبات بیشتر متداول بوده و نتیجه های خوبی دارند. ارزش متناسب نسبت به هزینه، محصول مرغوب با بهای متناسب و تلفیقی متناسبی از پروتئین های وی حاوی آمینواسیدهای فراوان بیشتر حاوی چربی، کربوهیدرات و شکر اندک تر در قیاس با پروتئین وی کنسانتره است.