اگر شما از یک رژیم غذایی مناسب و متعادل نیز پیروی میکنید باز هم ممکن است بعضی از ویتامین و املاح مورد نیاز را دریافت نکنید. برای فهمیدن اینکه کدام ماده مغذی در بدن شما کم است، باید آزمایش های دوره ای خون را بدهید. البته با دانستن چند نکته از پوست صورتتان، می توانید به آسانی کمبود ویتامین ها را تشخیص دهید. زمانی که بدن شما دچار کمبود ویتامین ها و مواد مغذی میشود پوست شما اولین جایی است که آن را نشان می دهد:
کمبود بیوتین یا ویتامین B7 در بدن
موهای خشک و نازک، ریزش مو، صورت پف کرده، توزیع چربی غیر طبیعی و راش های قرمز از جمله نشانه های کمبود بیوتین یا کمبود ویتامین B7 در بدن است. با توجه به تحقیقاتی که در دانشگاه هاروارد انجام شد، بیوتین یکی از مواد مغذی ضروری برای حفظ استحکام، بافت و ظاهر مو عنوان شد.از منابع غذایی مملو از بیوتین میتوان بادام زمینی، جگر، برخی سبزیجات، برگ چغندر سوئیسی، تخم مرغ پخته، و زرده تخم مرغ خام نام برد.
کمبود ویتامین B12 در بدن
کمبود ویتامین B12 در بین گیاه خواران بسیار مشاهده میشود. کمبود ویتامین ب۱۲ معمولاً باعث تغییر رنگ پوست و رنگ پریدگی در افراد می شود. همچنین کمبود این ویتامین باعث خستگی، از دست دادن اشتها، تنگی نفس و اسهال نیز می شود. اگر می خواهید دچار کمبود ویتامین ب ۱۲ نشوید و یا آن را از بین ببرید، ماهی، گوشت بدون چربی، پنیر، ماست و غلات غنی شده بیشتر مصرف کنید. افرادی که از رژیم های غذایی گیاهی نیز پیروی می کنند، بهتر است مکمل های ویتامین ب ۱۲ را با مشورت پزشک مصرف کنند.
کمبود ویتامین C در بدن
ویتامین سی نقش بسیار مهمی را در بدن انسان دارد. این ویتامین وظیفه تامین سیستم ایمنی در بدن را دارد. همچنین این ویتامین به بهبود سریع زخم ها و حفظ سلامت استخوان ها کمک به سزایی می کند. کمبود ویتامین سی در بدن باعث خونریزی لثه ها می شود. بهبود آرام زخم ها، خشک شدن موها و ایجاد لکه های قرمز روی پوست از دیگر علائم کمبود ویتامین C است. اگر هر کدام از علائم فقر ویتامین C را دارید، میوه ها، سیب زمینی، انواع توت ها، فلفل، بروکلی، اسفناج و مکمل های ویتامین سی را به رژیم غذایی تان اضافه کنید. مصرف میزان روزانه ۷۵ میلی گرم ویتامین سی به زنان و همچنین ۹۰ میلی گرم به مردان توصیه می شود.
کمبود آهن در بدن
از نشانه های کمبود آهن میتوان پوسیدگی لب ها، خستگی، سرماخوردگی های مکرر و درد زبان را نام برد. کمبود ریبوفلاوین در بدن نیز باعث خشکی لب ها خواهد شد. شما می توانید ریبوفلاوین را از طریق مصرف ماهی قزل آلا، بروکلی، پنیر، و بادام دریافت کنید. آهن نیز در حبوبات، آجیل، اسفناج و مکمل های آهن وجود دارد.
کمبود امگا ۳ در بدن
معمولا پوست انسان ها در روزهای سرد سال چربی کمتری دارد و بیشتر دچار خشکی پوست می شوند. اما اگر پوست شما خشک تر از حد معمول شود، به این معنی است که اسیدهای چرب امگا ۳ را به مقدار کافی دریافت نمی کنید. مصرف کم امگا ۳ باعث افزایش چین و چروک در صورت شما میشود. منابع مملو از این اسیدهای چرب شامل انواع ماهی ها، دانه های کتان، دانه های چیا و گردو هستند.
کمبود ید در بدن
کاهش ید در بدن باعث به وجود آمدن پف در چشم ها و کم کاری تیروئید میشود.علائم کمبود ید در بدن، ناخن های شکننده و به راحتی چاق شدن است. افرادی کمبود ید دارند بهتر است در صورت ابتلا به این علائم، زغال اخته، لوبیای سیاه، میگو، توت فرنگی و ماست را بیشتر مصرف کنند.