مرغ تندوری(هندی)
مرغ تندوری ، مرغ بریان شده ادویه داری است که طبخ آن در ایالت پنجاب هند و پاکستان و بنگلادش مرسوم است. این مرغ در ماستی که با ادویه تندوری چاشنی دار شده است، خوابانده می شود و عمدتا با رنگ مخصوص غذایی(زرد یا قرمز) رنگ می شود. به طور معمول این غذا به طور سنتی در اجاق های گلی مخصوص که به آن تندور “Tandoor” می گویند، آماده می شود. امروزه روی گریل و کباب پز نیز طبخ می شود.
مواد لازم برای طبخ مرغ تندوری (برای ۴ نفر) :
- مرغ (تکه شده): یک عدد(۱۴۰۰ گرم)
- نمک: به مقدار لازم
- آب لیمو ترش تازه: یک دوم پیمانه(۸۰ میلی گرم)
- ماست: یک و یک دوم پیمانه(۳۰۰ گرم)
- پیاز (ریز شده): یک عدد (۱۴۰ گرم)
- سیر له شده : یک حبه(۵ گرم)
- زنجبیل تازه (رنده شده): یک قاشق چایخوری(۲ گرم)
- ادویه گرم ماسالا : یک و یک دوم قاشق چایخوری(۴ گرم)
- فلفل قرمز تازه (خرد شده): یک دوم عدد(۵ گرم)
- رنگ قرمز یا زرد خوراکی: یک قطره
روش تهیه مرغ تندوری :
- روی تکه های مرغ را به صورت عرضی برش بزنید، سپس در ظرف گودی قرار داده و روی هر دو طرف را نمک و آب لیمو بزنید و به مدت ۲۰ دقیقه کنار بگذارید.
- در ظرفی ماست، پیاز، سیر، زنجبیل، ادویه گرم ماسالا و فلفل قرمز را با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
- رنگ قرمز را درون آن ریخته، هم بزنید و سپس مخلوط ماست را روی مرغ بریزید.
- روی ظرف را پوشانده و به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنید.
- سپس مرغ را روی کباب پز یا گریل فر قرار دهید و کباب کنید.
- در ظرف مورد نظر قرار داده و با گشنیز و پره های لیمو آن را تزئین کنید.
پیشنهاد:
- مرغ تندوری را می توانید با نان و یا چلو و سس فلفل قرمز سرو کنید.
نکته:
- می توان رنگ قرمز را از دستور غذا حذف کرد.
لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/NaZUA