تخته برش شما در آشپزخانه چقدر تمیز است؟
به نظر شما کدام یک از وسایل آشپزخانه زیر در سلامت شما نقش مهم تری بر عهده دارند: تخته برش یا چاقوی اصلی آشپزخانه؟!
بسیاری بر این باورند که پاسخ درست تخته برش است. در واقع هیچ نکته خطرناکی در ماهیت اولیه این وسیله کاربردی وجود ندارد. اما هنگامی که کدبانوی خانه همه چیز، از مرغ خام گرفته تا نان را روی تخته واحد، خرد می کند، اهل فن نگران می شوند که مبادا بیماریهای میکروبی نظیر سالمونلا و ای-کولی از این طریق انتقال پیدا می کنند.
انواع تخته برش آشپزخانه
تخته برش های مختلفی از قبیل چوبی، پلاستیکی، شیشه ای و غیره در آشپزخانه ها مورد استفاده قرار می گیرند. اما بیشتر تحقیقات انجام شده، بر روی تخته های برش چوبی و پلاستیکی متمرکز شده است، چرا که بیشتر از سایر تخته برش ها استفاده می شوند.
تحقیقات صورت گرفته بر روی انواع تخته برش ها
برای مدت طولانی متخصصان بر این باور بودند که انواع پلاستیکی تخته های برش دارای امنیت غذایی بیشتری هستند، چرا که باکتری ها توان ورود به الیاف آنها را ندارند.
اما تحقیقات بعدی نشان داد که تخته های برش چوبی هر چند که قابلیت جذب باکتری ها را دارند، اما برخی مطالعات نشان دهنده این مسئله هستند که باکتری ها پس از ورود به داخل تخته از بین می روند و شاید این مسئله هستند که محیط کم رطوبت و یا خاصیت ضد باکتری (آنتی باکتریال) چوب ها باشد. اما تحقیقات دیگری نیز انجام شده اند که اذعان دارند در هنگامی که تخته چوبی خیس می شود، باکتری ها دوباره روی سطح آن ها نمودار می شوند.
جمع بندی
همانطور که می بینید اطلاعات بدست آمده در این زمینه ضد و نقیض هستند. پس تنها نتیجه ای که می توان از این بحث گرفت این است که هنگام استفاده از چنین ابزاری باید نظافت آنها را در نظر داشته باشیم، چرا که تمیز نگه داشتن آنها باعث جلوگیری از انتقال بسیاری از میکروب ها و بیماری ها می شود. اهمیتی ندارد که چه جنسی را انتخاب می کنید، بلکه باید توجه کنید که سطح تخته کار صاف و تمیز باشد.
- برخی از تخته های برش که جنس شیشه ای دارند به راحتی تمیز می شوند، اما ممکن است لبه های چاقو در برخورد با آنها کند شود.