طرز تهیه ماهی شور و دودی در جنوب و شمال چگونه است؟
از زمان های قدیم استفاده از انواع ماهی شور و دودی در کشورمان به خصوص در شمال و جنوب مرسوم بوده است.
روش تهیه ماهی شور در جنوب
روش استفاده و مصرف ماهی های شور در جنوب کشور متفاوت است. در آن روش ماهی شور را در آب جوش می اندازند تا چند جوش بزند(مقداری بجوشد) تا شوری آن کاسته شود. سپس آن را در صافی می ریزند و پس از اینکه خنک شد آن را در اندکی روغن با مقداری ادویه مثل زردچوبه، فلفل تفت می دهند و به همراه غذاهای دیگر استفاده می کنند.
روش تهیه ماهی شور در شمال
این روش کمی زمان بر است اما برای علاقه مندان آن را توضیح خواهیم داد. ابتدا در داخل خمره ای یک لایه سنگ نمک بچینید و روی آن را با نمک کوبیده، بپوشانید. سپس یک ردیف ماهی روی نمک بگذارید و روناس بپاشید و روی آن را نیز با نمک کوبیده بپوشانید. به همین ترتیب ادامه دهید و در لایه آخر سنگ نمک بچینید و در خمره را ببندید. پس از گذشت سه الی چهار هفته ماهی شور آماده است.
روش طبخ ماهی دودی و شور چگونه است؟
برای استفاده از ماهی شور و دودی سر ماهی را جدا کرده و بدن ماهی را نیز به قطعات پنج سانتی متری خرد کنید. سپس قطعات خرد شده ماهی را در ظرف توگودی قرار دهید. زمانی که برنج برای دم کشیدن آماده بود، ماهی دودی یا شور را روی برنج قرار دهید و اجازه دهید نیم ساعت بماند تا بپزد. در این حالت آب شوری که از ماهی در ظرف به جا مانده دور بریزید، سپس ماهی را از ظرف بیرون آورده و پوست آن را یک تکه جدا کنید و در کنار سبزی پلو با ماهی سرو کنید.