در این قسمت به بررسی یکی از غذاهای خوشمزه به نام “دمی شبت با مرغ” خواهیم پرداخت. این غذا که برای برنامه غذایی گروه سنی سالمند در نظر گرفته شده است از ویژگی های مختلفی برخوردار است.
گوشت مرغ برای برنامه غذایی سالمند
تقریبا کمتر کسی را می توان یافت که در طول هفته از گوشت مرغ برای تهیه بخشی از غذای مصرفی خود یا خانواده استفاده نکند. اهمیت گوشت مرغ در برنامه غذایی از آن جهت است که ضمن برخورداری از میزان بالای پروتئین، چربی و کلسترول کمتری در مقایسه با گوشت قرمز دارد. همچنین برای تهیه غذای سالمند ها بسیار مفید و پر کاربرد است.
ویژگی های آبپز کردن مرغ
- بسیاری از خانواده ها به منظور طبخ مرغ از روش آبپز کردن استفاده می کنند.
- اگرچه با این روش میزان چربی موجود در غذا تنها به همان چربی موجود در گوشت مرغ محدود می شود اما طعم و مزه قابل قبولی برای خوراک طبخ شده نمی توان انتظار داشت.
- روش دیگر طبخ مرغ، سرخ کردن آن است که اگرچه از طعم و مزه مقبولی برخوردار است، اما روش مناسبی برای سالمند ها محسوب نمی شود.
ویژگی های بخار پز کردن مرغ
روش ایده آل برای طبخ بسیاری از مواد غذایی و از جمله مرغ، بخار پز کردن آن است که در نتیجه خوراک نهایی ضمن برخورداری از طعم و مزه عالی، ارزش غذایی بالا و البته چربی پائینی هم خواهد داشت.
روش های سالم دیگر برای طبخ مرغ
- در مورد روش های طبخ مرغ نیز ذکر این نکته ضروری است که در پاره ای از موارد (بسته به شرایط بالینی مصرف کننده) میتوان قبل از اقدام به طبخ، اندکی گوشت مرغ تفت داده شود.
- اگر این تفت با روغن مناسب و به میزان محدود باشد، برای ایجاد تنوع در نحوه تهیه غذا مثمر ثمر خواهد بود. در تهیه ی غذای “دمی شبت با مرغ” از این روش برای طبخ استفاده شده است.
برای خواندن ادامه این مطلب به بخش دوم مراجعه کنید.
لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/0blfZ