آداب پذیرایی صبحانه
روش شیک و اصولی برای پذیرایی از مهمانان در وعده صبحانه به شرح زیر می باشد:
- برای صبحانه بهتر است از رومیزی تکه دوزی شده استفاده کنید.
- هر بشقاب را مقابل صندلی قرار دهید و سمت راست آن کارد و قاشق مرباخوری و سمت چپ بشقاب، چنگال دسرخوری و دستمال سفره بگذارید.
- کارد و چنگال کره خوری را جلوی بشقاب قرار دهید و فنجان چای و قهوه را سمت راست، جلوی بشقاب بگذارید. قاشق چایخوری را در نعلبکی زیر فنجان قرار دهید.
- سرویس چای و قهوه در برابر مسئول پذیرایی قرار داده می شود.
- نان را در ظرف های مخصوص لای دستمال سفید قرار دهید و به همراه تستر روی میز کوچکی نزدیک میز صبحانه بگذارید.
- ظرف شکر، قند و نمک که معمولا روی میز دست به دست می گردد وسط میز قرار داده شود.
چیدن میز غذا برای شام و ناهار
- در پذیرایی شام تشریفات به طور کامل اجرا می شود. فاصله ی هر دو صندلی باید ۷۵ سانتی متر باشد.
- روی میز را با پارچه ی کتان سفید بپوشانید و با گل آن را تزئین کنید.
- توجه داشته باشید گل ها کوتاه باشند و مزاحم دید مهمانان نشوند. در ضمن از گل های بدون عطر و بو استفاده کنید.
- بشقاب ها طوری روی میز قرار گیرند که نسبت به صندلی در وسط باشند. قاشق و کارد سمت راست بشقاب و لبه ی تیز کارد رو به روی بشقاب قرار گیرد.
- لیوان ها جلوی بشقاب در سمت راست گذاشته شوند. تعداد آنها به تعداد نوشیدنی ها بستگی دارد. اندازه ی لیوان ها متفاوت است و از بزرگ به کوچک چیده می شود.
- چنگال و دستمال سفره سمت چپ بشقاب غذاخوری قرار می گیرد. بشقاب دسر و کارد و چنگال و قاشق نیز بالای آن قرار می گیرد.
- اگر سوپ سرو می کنید، دستمال سفره را وسط بشقاب گذاشته و ظرف سوم را روی آن قرار دهید.
نحوه صحیح نشستن افراد
- بهتر است آقا و خانم میزبان در دو انتهای میز غذاخوری و یا در وسط میز روبروی یکدیگر بنشینند.
- زوج متاهل بهتر است رو به روی هم بنشینند.
- بهتر است گروه های سنی به ترتیب کنار یکدیگر بنشینند.
لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/1DzKM