فواید پرتقال که حتما باید بدانید

پرتقال: خواص سلامتی، اطلاعات تغذیه

همه ما ضرب المثل “خوردن یک سیب در روز شمارو از دکتر دور نگه میدارد” را شنیده ایم، اما در مورد پرتقال هیچ صحبتی نشده است، در حالی که خوردن یک پرتقال در روز میتواند به همان اندازه مفید باشد.

هزاران دلیل برای اینکه چرا باید پرتقال بخوریم وجود دارد؛ کالری کمی دارد اما دارای مواد مغذی هست، پوست را پاک و سالم میکند و می تواند به کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها کمک کند. این میوه میتواند به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متنوع به سلامت بدن کمک بسزایی کند.

پرتقال یک میوه محبوب، به دلیل شیرینی طبیعی موجود در خود است. پرتقالها به شکلهای مختلفی از جمله آبمیوه ها و مارمالاد و یا بصورت ماسک صورت استفاده میشوند.

پرتقال دارای بیش از ۱۷۰ فیتوکمیکال مختلف و بیش از ۶۰ مدل از فلاونوئیدها است که بسیاری از آنها خواص ضد التهابی و اثرات آنتی اکسیدان قوی دارند.


مزایای مصرف پرتقال

  •  کاهش خطر سکته مغزی

به گفته انجمن قلب آمریکا، ترکیبات موجود در مرکبات مثل پرتقال و گریپ فروت ممکن است خطر سکته مغزی را برای زنان کاهش دهد. زنانی که مرکبات بیشتری را مصرف می کنند خطر ابتلا به سکته مغزی یشان ۱۹ درصد کمتر از زنان دیگر می باشد.


  • تنطیم فشار خون

گرچه کاهش سدیم برای کاهش فشار خون ضروری است، اما افزایش مصرف پتاسیم هم به دلیل اثرات غضروفی آن به همان اندازه میتواند مهم باشد. براساس نظر سنجی ملی بهداشت و تغذیه آمریکا، کمتر از ۲ درصد از بزرگسالان ایالات متحده روزانه ۴۷۰۰ میلی گرم پتاسیم مصرف میکنند.

مصرف پتاسیم بالا ۲۰ درصد خطر ابتلا به بیماری فشارخون را کاهش میدهد.


  • پیشگیری از سرطان

بر اساس یک مطالعه منتشر شده در مجله آمریکایی اپیدمیولوژی، مصرف موز، پرتقال و آب پرتقال در دو سال اول زندگی ممکن است خطر ابتلا به سرطان خون را کاهش دهد.

پرتقال به عنوان یک منبع عالی از ویتامین C و آنتی اکسیدان قوی، در مبارزه با تشکیل رادیکال های آزاد ساخته شده توسط سرطان، شرکت می کند. در حالی که مصرف کافی ویتامین C ضروری است و به عنوان یک آنتی اکسیدان مفید است، مقدار مورد نیاز برای مصرف درمانی جهت درمان سرطان باید بیش از مصرف خوراکی معمول باشد. مصرف فیبر بالا که از طریق میوه ها و سبزیجات بدست می آید با کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال همراه است.


  • سلامت قلب

فیبر، پتاسیم، ویتامین C و محتوای کولین در پرتقال همه از سلامت قلب حمایت می کنند. طبق نظر مارک هیوستون (Mark Houston)، استاد پزشکی بالینی دانشکده پزشکی وندربیلت و مدیر موسسه فشار خون بالا در بیمارستان سنت توماس در تنسی، افزایش مصرف پتاسیم همراه با کاهش مصرف سدیم، مهمترین تغییرات تغذیه ای است که فرد می تواند برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی ایجاد کند.

در یک مطالعه، کسانی که ۴۰۶۹ میلی گرم پتاسیم در روز مصرف کردند ۴۹ درصد کمتر از افرادی که حدود ۱۰۰۰ میلی گرم در روز مصرف داشته به  بیماری های قلبی مبتلا شده اند.

همچنین مصرف پتاسیم بالا خطر سکته مغزی، از دست دادن توده عضلانی، حفظ تراکم معدنی استخوان و کاهش تشکیل سنگ کلیه را به همراه دارد.


  • کاهش خطر ابتلا به دیابت

مطالعات نشان داده اند که پرتقال میتواند در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ که دارای رژیم هایی با فیبر بالا هستند قند خون را کاهش دهد و در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نیز ممکن است سطح قند خون، چربی ها و انسولین را بهبود بخشد. یک موز متوسط ​​حاوی حدود ۳ گرم فیبر است.

طبق دستورالعمل های تغذیه ای آمریکایی ها توصیه می شود که زنان ۲۱-۲۵ گرم و مردان ۳۰-۳۸ گرم در روز پرتقال مصرف کنند.


  • پوست

ویتامین آنتی اکسیدان، هنگامی که به شکل طبیعی خود (مثلا خوردن یک پرتقال) دریافت شود و یا موضعی مصرف شود، می تواند به مبارزه با آسیب های پوستی ناشی از خورشید و آلودگی کمک کند، چروک ها را کاهش دهد و پوست بافت را بهبود بخشد. ویتامین C نقش مهمی در تشکیل کلاژن، سیستم پشتیبانی پوست شما دارد.


  • ترکیبات پرتقال

یک پرتقال متوسط ​​(حدود ۱۵۴ گرم) حاوی ۸۰ کالری، ۰ گرم چربی، ۲۵۰ میلی گرم پتاسیم، ۱۹ گرم کربوهیدرات (۱۴ گرم قند و ۳ گرم فیبر رژیمی) و همچنین ۱ گرم پروتئین است.

یک پرتقال ۱۳۰ درصد نیازهای ویتامین C خود را برای روز، ۲ درصد نیازهای ویتامین A، شش درصد کلسیم و ۰ درصد آهن فراهم می کند.

پرتقال همچنین دارای تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B6، فولات، پانوتنیک اسید، فسفر، منیزیم، منگنز، سلنیوم و مس است. به دلیل بالا بودن مقدار ویتامین C (بیش از دو برابر نیاز روزانه) پرتقال با تقویت سیستم ایمنی همراه است.

پرتقال همچنین حاوی کولین، زاکسنتین و کاروتنوئیدها است.

کولین یک ماده غذایی مهم در پرتقال است که به خواب، حرکت عضلانی، یادگیری و حافظه کمک می کند. کولین همچنین برای حفظ ساختار غشاهای سلولی، کمک به انتقال امواج عصبی، کمک به جذب چربی و کاهش التهاب مزمن کمک می کند.

Zeaxanthin و کاروتنوئیدها اثرات آنتی اکسیدانی دارند و ارتباط معکوس با تقریبا همه سرطان ها و علی الخصوص سرطان پروستات دارد.


  • منبع: وبسایت معتبر Medical News Today
لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/Gflm1
پتاسیمپرتقالچربیدیابتسکته مغزیسلامت پوستضد سرطانفشار خونفیبرکالریکربوهیدارتویتامین C
Comments (0)
Add Comment