مقاومت به انسولین چیست یا دیابت چیست؟
مقاومت به انسولین یا حساسیت به انسولین یک حالت طبیعی هورمونی می باشد، که موجب میشود بدن شما بدون مشکل به هضم و ذخیره کربوهیدارت بپردازد.
شما هنگامی که کربوهدرات میخورید سیستم گوارش تان آن را به گلوکز تجزیه کرده و قند خون شما به طور موقت افزایش مییابد. در نتیجه انسولین تولید شده در پانکراس، گلوکز را از جریان خون خارج کرده و آن را معمولاً در عضلات، کبد و یا بافت چربی برای استفاده در زمانی از روز که نیاز به انرژی دارید، ذخیره میکند.
مقاومت به انسولین به چه دلیل اتفاق می افتد؟
- متاسفانه این سیستم همیشه در افراد به خوبی کار نمیکند و مقاومت در برابر انسولین زمانی اتفاق میافتد که انسولین قصد دارد گلوکز را ذخیره کند، اما بقیه بدن شما به این سیگنال مقاومت نشان داده و گلوکز را به انسولین نمیدهد.
- پس گلوکز در جریان خون باقی مانده و سپس به عنوان چربی ذخیره میشود.
- میزان مصرف کربوهیدرات در رژیم غذایی شما بسیار تاثیرگذار بوده و دریافت بیش از حد کربوهیدرات چه ساده و چه پیچیده میتواند باعث مقاومت در برابر انسولین، ذخیره بیشتر گلوکز و در نهایت دیابت شود.
چگونه می توان از مقاومت به انسولین جلوگیری کرد؟
- برای پیشگیری از مقاومت به انسولین باید از رژیمهای غذایی با قند بالا پرهیز کنید، زیرا مطالعات نشان داده شیرینی و قند زیاد در وعدههای روز میتواند باعث ایجاد مقاومت به انسولین شود.
- یک رژیم غذایی کم کربوهیدارت با دریافت حدود ۴۰ درصد کربوهیدراتها میتواند برای درمان مقاومت در برابر انسولین و دیابت کمک کننده باشد.
- لازم به ذکر است که استرس، خواب ناکافی، مصرف نوشیدنی های کافئین دار (مانند سوداهای رژیمی کافئین دار و نوشیدنی های انرژی زا) و اضافه وزن و به خصوص چربی احشایی شکمی و ورزش نکردن نیز در مقاومت به انسولین بسیار تاثیر گذار است.
لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/EzzIp