تاثیر مصرف سویا بر بیماری های قلبی و عروقی
برایر مطالعات انجام گرفته ثابت شده است که به دنبال مصرف سویا ، میزان چربی های خون به شکل قابل ملاحظه ای کاهش می یابد. این کاهش به ویژه در مورد کلسترول بد یا LDL بسیار قابل توجه است.
- به دنبال کاهش کلسترول، مخصوصا در سالمندان، می توان انتظار داشت که میزان بروز بیماری های قلبی و عروقی همچون گرفتگی عروق، سکته و غیره نیز کاهش پیدا می کند.
- علاوه بر این سویا از راه های دیگری نیز با سلامت قلب و عروق کمک می کند، چرا که این ماده غذایی حاوی مقادیر مناسبی ویتامین E، منیزیم، آنتی اکسیدان ها و دیگر ترکیباتی است که می توانند باعث تحکیم دیواره عروق و تقویت عضله قلب شوند.
تاثیر مصرف سویا بر سلامت استخوان ها و مفاصل
- سویا به دلیل برخورداری از مواد مغذی ویژه ای همچون کلسیم، منیزیم، آهن، روی و البته اسیدهای آمینه موجود در پروتئین خود دارای پتانسیل مناسبی در جهت حفظ ساختمان استخوان هاست.
- این مسئله به ویژه در مورد سالمندان که استخوان های غیر مستحکمی دارند، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. بنابراین می توان گفت که سویا به تقویت استخوان کمک کرده و استئوپروز یا همان بیماری پوکی استخوان را در سالمندان به تاخیر می اندازد.
تحقیقات صورت گرفته
- اگرچه برخی معتقدند ترکیب شیمیایی سویا به گونه ای است که مواد مغذی موثر در سلامت استخوان این ماده گیاهی چندان قابل جذب نیست، اما از نقطه نظر دیگر نیز می توان به ارتباط میان مصرف سویا و استحکام بیشتر استخوان ها نگریست.
- این نکته که مصرف زیاد و مستمر پروتئین های حیوانی می تواند تا حد زیادی باعث برداشت کلسیم از استخوان ها شده و در نتیجه از استحکام آن به ویژه در سنین بالا بکاهد، امری ثابت شده و غیر قابل انکار است. بنابراین جایگزینی دست کم بخشی از پروتئین حیوانی با پروتئین سویا به طور مستقیم می تواند از کاهش تراکم استخوان ها در سالمندان بکاهد.
برای خواندن ادامه این مطلب به “بخش دوم” مراجعه کنید.
لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/MC2Vu