لوبیا
لوبیا انواع مختلفی دارد از جمله آنها می توات به لوبیا چیتی ، قرمز، سفید، چشم بلبلی، سیاه و … اشاره کرد.
لوبیا چیتی
- لوبیا چیتی از دسته گیاهانی است که به خانواده “پروانه واران” تعلق دارد و نام خود را از شکل غلاق مانندی می گیرد که در زمان شکل گیری و به عمل آمدن آن از دانه محافظت می کند.
- لوبیا چیتی از زیرگونه های لوبیا سبز است و در ایران عموما در شهرهای خمین، قزوین و اصفهان کشت می شود.
- طعم مطلوب این لوبیا پس از پخت موجبات مصرف عمومی آن را پدید آورده است.
نحوه نگهداری
یکی از مزایای حبوبات خشک این است که بسیار خوب می توان آنها را برای مدت طولانی ذخیره کرد، مشروط بر اینکه در مکان خشک و در ظرف بدون منفذ و دور از نور آفتاب نگهداری شود. به هر حال بهتر است تا حد امکان آنها را تازه مصرف کرد.
ارزش غذایی لوبیا چیتی
- این نوع لوبیا سرشار از فولات(شکل طبیعی اسید فولیک) و پروتئین بوده همچنین نیرو دهنده و جلوگیری کننده از خستگی مزمن و ضد افسردگی نیز هست.
- این دانه ارزشمند دیر هضم بوده و نفخ آور است( با توجه به اینکه حبوبات خشک آنزیم بازدارنده ای دارند که مانع از هضم دانه در دستگاه گوارش می شود، باید آنها را قبل از مصرف خیس کرد تا جوانه بزند یا اینکه به مدت ۲۰ دقیقه در مقداری آب جوش بجوشانید).
- خانواده هایی که کمتر گوشت می خورند، می توانند با پختن خوراک لوبیا کمبود پروتئین خود را جبران کنند.
- این نوع لوبیا غذایی انرژی زا نیز است.
- همچنین مقدار زیادی کلسیم در آن وجود دارد. به همین دلیل برای رشد و محکم کردن استخوان ها و دندان ها مفید است.
- لوبیا چیتی آهن نیز دارد به این سبب، خون ساز است. خوردن لوبیا چیتی برای کسانی که دچار کم خونی هستند، سفارش شده است.
لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/J3ZJ5