شناخت کنگر
کنگر گیاهی است دارای برگ های بریده، خاردار و ساقه های سفید، کوتاه و ضخیم که اولین بار در اتیوپی کشت شد و بعد در نقاط مختلف دنیا گسترش یافت. محل اصلی رویش این گیاه در مدیترانه، جزایر قناری و آمریکای جنوبی است. این گیاه متناسب با رشد خود خارهای کوتاه و نرمی دارد.
ساقه ی این گیاه بهاری در سوپ، خورش، سالاد و بورانی مورد استفاده قرار میگیرد.
ارزش غذایی کنگر
- این گیاه سرشار از پتاسیم، آهن، کلسیم، سدیم، ویتامین B1، بتاکاروتن و فیبر است. سرگل های این گیاه برای تقویت دستگاه گوارش مفید بوده و به هضم مواد غذایی کمک می کند. همچنین در درمان زردی، سو هاضمه، نفخ، بی اشتهایی و تهوع بسیار سودمند بوده و باعث حفظ سلامت روده می شود.
- کمک به درمان کم خونی، پیشگیری کننده از سرطان پوست و سرطان روده باریک، مسهل و کاهش دهنده کلسترول خون از خواص دیگر این گیاه بوده است. مصرف این گیاه همچنین باعث کاهش حمله قلبی در افراد نیز می شود.
- از دیگر خواص دارویی کنگر می توان به آنتیاکسیدان بودن و کاهش دهنده کلسترول اشاره کرد و به همین علت است که این گیاه از بروز سرطان جلوگیری می کند و از بین برنده سم های کبدی و محافظ کبد است. به همین علت است دانههای کنگر در تهیه دارو برای درمان بیماری کبدی به کار برده می شوند.
فریز کردن کنگر
- کنگر را بشوئید و به قطعات ۲ تا ۴ سانتی متر بریده و ساقه های کلفت را از پهنا دو قسمت کنید و تیغ های آن را بگیرید(دقت داشته باشید که تیغ های ضخیم آن به خوبی جدا شوند).
- برای هر نیم کیلو کنگر ۴ لیتر آب جوش در نظر بگیرید و آنها را ۲ الی ۳ دقیقه بجوشانید. سپس بلافاصله آنها را در آب یخ بریزید و آب را یکی دو مرتبه عوض کنید تا به سرعت خنک شود بعد آنها را آبکش کنید و در ظرف مخصوص فریزر قرار دهید.
لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/BWBIm