خواص شلیل نارنجی پوش فصل گرما
می گویند شلیل یکی از میوه های بسیار قدیمی است که قدمت آن به ۲۰۰۰ سال قبل در چین می رسد. امروزه ۱۵۰ نوع شلیل وجود دارد که از نظر اندازه، شکل، رنگ و طعم تفاوت دارد. نام دیگر آن هلوی بدون کرک است. برخی از آنها به رنگ سبز و بعضی به رنگ قرمز، زرد و نارنجی است. این میوه در شرایط آب و هوایی که بهارش یخبندان و سرما زده می شود و زمستانش هم دمای خیلی پایینی دارد رشد نمی کند و یک میوه تابستانی است. این میوه تابستانی سرشار از ویتامین های A، C ، پتاسیم و فیبر است و بهترین میوه برای گرما زدگی است.
فواید ویتامین C موجود در شلیل
ویتامین C آن در سلامت دندان ها و استخوان ها اثرات مفید دارد. پوست انسان را با طراوت می سازد و باعث جوانی پوست می شود. این ویتامین موجب جذب آهن می شود. منبع بسیار غنی بتاکاروتن است و چون آنتی اکسیدان بسیار بالایی دارد در پیشگیری از بیماری هایی مانند سرطان، دیابت و بیماری های قلبی و عروقی بسیار موثر است و سطح ایمنی بدن را بالا می برد.
خواص فیبر موجود در شلیل
این میوه فیبر بالایی دارد که سبب کاهش سرعت جذب برخی مواد مغذی به ویژه قندها می شود و مصرف آن در کنترل قند خون موثر است. به علت داشتن فیبر، چربی های بد خون را کاهش می دهد و آب مورد نیاز بدن را جبران می کند و در کاهش وزن بدن موثر است.
فواید پتاسیم موجود در شلیل
شلیل دارای پتاسیم است که موجب افزایش شادابی و تحرک در افراد است. فشار خون بالا را کنترل می کند و خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش می دهد.
روش نگهداری از شلیل
این میوه لذیذ را می توان به مدت یک هفته در یخچال در یک کیسه فریزر، خوب و سالم نگهداری کرد. فراموش نکنید که هسته آن را نخورید زیرا دارای ماده ای با نام آمیگدالین است که در بدن تبدیل به یک قوی می شود که موجب بیماری شدید یا حتی مرگ می شود.