برترین روش های درمان و کنترل فشارخون

کمک هایی که برای کاهش فشارخون از دست خودتان برمی آید

فشارخون

اسمش را گذاشته اند «قاتل خاموش »؛ بس که بی سروصدا پیشرفت می کند و آرام آرام کار را به جاهای باریک می کشاند. عوارضی هم که ایجاد می کند، یکی دو تا نیست. سکته قلبی، سکته مغزی، نارسایی قلبی، نارسایی کلیوی، آنوریسم (اتساع عروقی)، تخریب شبکیه چشم و غیره از عوارض فشار خون هستند.

فشار خون مشکل شایعی است که از هر ۵ بزرگسال، یک نفر به آن مبتلاست و حدود یک میلیارد نفر در گوشه و کنار جهان با آن دست و پنجه نرم می کنند. یک میلیارد نفری که سالانه ۹ میلیون نفرشان به دنبال ابتلا به عوارض قلبی عروقی فشار خون، جان خود را از دست میدهند.


از دست خودمان چه کمکی برمی آید؟

مصرف دارو تنها بخشی از درمان بیماری فشارخون است. اگر به این بیماری دچار هستید، باید سبک و سیاق زندگی تان را هم تغییر بدهید. متاسفانه فشارخون از آن بیماری هایی نیست که بتوانید یک بار آن را درمان کنید و بعد با خیال آسوده پی کار و زندگی تان بروید. این بیماری تا آخر عمر نیاز به مراقبت و توجه شما دارد.

  • برای این که فشارخونتان را برای همیشه تحت کنترل داشته باشید، به این توصیه ها عمل کنید.

تغذیه تان را اصلاح کنید

  • باید به یک برنامه غذایی هدفدار و مخصوص بیماران فشارخونی رو بیاورید. بهترین رویکرد غذایی برای شما مصرف میوه ، سبزی، حبوبات و موادغذایی سبوس دار و لبنیات کم چرب است.
  • مصرف پتاسیم را هم باید بیشتر کنید.
  • در مقابل، مصرف نمک (همان سدیم) را باید به حداقل برسانید. اگرچه درحال حاضر، میزان مجاز دریافت سدیم به طور روزانه ۲۴۰۰ میل یگرم عنوان می شود، تحقیقات نشان داده که کم کردن این میزان تا حد ۱۵۰۰ میلی گرم تاثیر مثبتی بر کنترل فشارخون دارد.
  • مصرف چربی، مخصوصا چربی اشباع شده را نیز باید به حداقل برسانید.

وزن کم کنید

اگر اضافه وزن داشته باشید، حتما باید وزن کم کنید. حتی کاهش وزن به اندازه ۲ کیلوگرم هم اثر فوق العاده ای بر فشارخون تان خواهد داشت. ورزش هم
یادتان نرود.


تنش زدایی کنید

بیش از اندازه کار نکنید. فکرهای منفی و مزاحم را دور بریزید. سعی کنید روابط دوستانه خود را با دیگران گسترش بدهید و صبور و خوش بین باشید. خواب کافی را هم فراموش نکنید و تا آنجا که می توانید، استرس و اضطراب را از خود دور کنید و تمرین کنید که همیشه آرام و عمیق نفس بکشید.


فشارخون خود را در خانه اندازه بگیرید

این کار باید طبق یک روال ثابت انجام بگیرد. اندازه گیری فشارخون در خانه، این فایده را دارد که فشار اندازه گیری شده به اندازه واقعی بسیار نزدیک است و تحت استرس و خستگی افزایش نیافته است. این کار به شما و پزشک کمک می کند تا به میزان اثر بخشی دارو و عوارض احتمالی بیماری آگاهی پیدا کنید.

دور الکل و سیگار خط بکشید

مصرف الکل بر قلب اثر می گذارد و باعث افزایش فشارخون می شود. سیگار نیز با صدمه شدیدی که به دیواره شریان ها می زند، روند سفت شدن (تصلب) آنها را تسریع می کند. قطع مصرف این دو، برای کنترل بهتر فشارخون، ضروری است.


به طور مرتب نزد پزشک بروید

در درمان بیماری فشارخون، یک تیم درمانی دو نفره وجود دارد که اعضای آن را شما و پزشک معالج تان تشکیل می دهید. پس تک روی نکنید و هرگز خودسرانه دارو نخورید.


داروهایتان را درست مصرف کنید

دارو را طبق دستور و راس ساعت مقرر مصرف کنید. اگر عوارض دارو یا هزینه های تامین آن آزاردهنده است، اقدام به قطع خودسرانه یا تغییر دارو نکنید. این کار باید با نظر پزشک انجام بگیرد.

لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/A35MC
اندازه گیری فشار خوناندازه گیری فشارخونبرترین روش کنترل فشار خونبرنامه غذایی برای فشار خونبرنامه غذایی کنترل کننده فشار خونبرنامه غذایی مفید برای فشار خونبهترین روش درمان فشار خونبهترین روش درمان فشارخونبهترین روش کنترل فشار خونبهترین غذا برای فشار خونتعیین دقیق فشار خونتعیین فشار خونحوراکی های کنترل کننده فشارخونخوراکی های کنترل کننده فشار خونداروهای فشار خوندرمان فشار خوندرمان فشارخونروش کنترل فشار خونروش کنترل فشارخونروش کنترل کردن فشار خونروش های بهبود فشار خونروش های بهبود فشارخونروش های کنترل فشار خونغذاهای کنترل کننده فشار خونغذاهای کنترل کننده فشارخونغذاهای مناسب فشار خونفشار خونفشارخونکاهش وزن برای فشار خونکنترل فشار خونکنترل کردن فشار خونمواد غذایی مضر برای فشار خونمواد غذایی مفید برای فشار خونمواد غذایی مناسب برای فشار خوننحوه کنترل فشار خون
Comments (0)
Add Comment