بارداری و سلامت استخوان ها
مراقبت از سلامت استخوان ها در دوران بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. زیرا نوزاد در حال رشد در رحم مادر نیاز به مقادیر کافی کلسیم برای توسعه و تکامل استخوان هایش دارد. نیاز به کلسیم در بارداری به ویژه در سه ماهه آخر بارداری بیشتر است. اگر مادر ذخائر کافی کلسیم نداشته باشد، نوزاد از کلسیم استخوان های مادر نیاز خود را تامین خواهد کرد. بنابراین توجه به دریافت کافی کلسیم می تواند از پوکی استخوان در سال های آینده جلوگیری کند.
پیروی از یک رژیم متعادل و با کفایت از نظر کلسیم در بارداری
افراد بالغ به ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارند که در افراد بالای ۵۰ سال به ۱۲۰۰ میلی گرم افزایش می یابد. زنان باردار و شیرده بالای ۱۸ سال نیز ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارند که اگر زیر ۱۸ سال داشته باشند، این مقدار به ۱۳۰۰ میلی گرم در روز می رسد.
منابع غذایی سرشار از کلسیم در بارداری
شیر(مخصوصا کم چرب)، ماست، پنیر و کشک از منابع غنی از کلسیم در بارداری هستند و املاح در این محصولات به شکلی است که به سهولت بوسیله بدن جذب می شود. مقادیر پایین تر در محصولات لبنی مثل پنیر کاتج نیز دیده می شود. از منابع غیرلبنی می توان به غذاهای تهیه شده از آرد سفید یا قهوه ای که به آنها کلسیم افزوده شده، آرد کامل گندم، ماهی همراه با استخوان های نرم(مثل ساردین)، شیر سویا، سبزیجات برگ سبز مثل بروکلی، حبوبات و مغزها اشاره کرد.
در زیر راهنمایی از مقادیر کلسیم که در غذاها یافت شده در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم:
محصولات لبنی:
- یک لیوان شیر کم چرب : ۲۳۰ میلی گرم
- یک لیوان ماست کم چرب : ۲۲۵ میلی گرم
- ۴۰ گرم پنیر : ۲۲۸ میلی گرم
- با اندازه دو قالب از بستنی وانیلی : ۱۲۰ میلی گرم
برای خواندن ادامه این مطلب به “بخش دوم” مراجعه کنید.