کسانی که برای زیبایی پوست و موی خود از مواد طبیعی استفاده می کنند حتما با سرکه سیب آشنا هستند. این سرکه که از پر خاصیت ترین مواد غذایی محسوب می شود خواص زیادی برای سلامتی دارد.
اما آیا این سرکه می تواند یکی از عوامل کاهش وزن نیز باشد؟
-
سرکه سیب
سرکه سیب میزان زیادی اسید استیک دارد که یک ترکیب ارگانیک با طعم ترش و عطر قوی می باشد.
در حدود ۵ الی ۶ درصد سرکه سیب را اسید استیک تشکیل می دهد و آب و اسید های رقیق دیگر نیز مانند اسید مالیک از عناصر تشکیل دهنده آن می باشند.
در هر یک قاشق غذا خوری از این سرکه حدود سه کالری موجود است که تقریبا بدون کربوهیدرات می باشد.
اسید استیک موجود در سرکه سیب یکی از گزینه های بسیار موثر جهت از دست دادن چربی به شمار می رود.
-
کاهش وزن با سرکه سیب
طی تحقیقات به دست آمده سرکه سیب در چند روش به کاهش وزن کمک می کند:
- کاهش قند خون – اسید استیک توانایی کاهش قند خون در ماهیچهها و کبد را دارد.
- کاهش سطح انسولین – اسید استیک می تواند نسبت سطوح گلوکاگون به انسولین را کاهش دهد و سبب چربی سوزی شود.
- بهبود متابولیسم – اسید استیک می تواند آنزیم AMPK که سبب سوزاندن چربی و کاهش تولید قند و چربی در کبد می شود را افزایش دهد.
- کاهش ذخیره سازی چربی – اسید استیک یا استات موجب بیان ژن های مسئول کاهش چربی شکم و کبد می شود.
- کاهش اشتها – مطالعات نشان می دهد که اسید استیک مراکز اشتها در مغز را کنترل کرده و سبب کاهش اشتها و مصرف کمتر غذا می شود.
-
اثرات یک قاشق سرکه سیب
طبق تحقیقاتی که از مصرف سرکه سیب به دست آمده کسانی که یک قاشق غذاخوری از آن را در طی روز مصرف می کنند به این میزان کاهش های مختلف را تجربه خواهند کرد.
کاهش وزن در حدود ۱ کیلو گرم، کاهش چربی بدن در حدود ۰٫۷ درصد کاهش دور کمر در حدود ۱٫۴ سانتی متر، کاهش تری گلیسرید ۲۶ درصد
افرادی که ۲ قاشق غذا خوری سرکه سیب را در طی یک روز مصرف می کنند شاهد این تغییرات هستند:
کاهش وزن ۱٫۷ کیلوگرم، کاهش چربی بدن در حدود ۰٫۹ درصد، کاهش دور کمر ۱٫۹ سانتی متر، کاهش تری گلیسرید ۲۶ درصد
با توجه به این مطالعات اضافه کردن ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب به رژیم غذایی روزانه می تواند کاهش چشم گیری در وزن داشته باشد.
-
مزایای بهداشتی سرکه سیب
سرکه سیب علاوه بر کاهش وزن و زیبایی خواص دیگری در بهداشت و سلامت دارد.
کاهش قند خون و انسولین: زمانی که غذاهایی با کربوهیدرات بالا مصرف می شود این سرکه به میزان قابل توجهی کاهش قند خون و انسولین را به همراه دارد.
کاهش قند خون ناشتا: افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ سرکه سیب را با میان وعده های خود که پروتئین بالایی داشت مصرف کردند و توانستند قند خون ناشتا خود را تا حد زیادی کاهش دهند.
بهبود علائم PCOS: زنانی که به سندرم تخمدان پلی کیستیک یا همان PCOS مبتلا هستند با مصرف سرکه سیب بین ۹۰ الی ۱۱۰ روز توانستند تخمک گذاری سالمی داشته باشند.
کاهش کلسترول: مطالعات نشان داده است که این ماده غذایی ارزشمند HDL یا همان چربی خون مفید را افزایش می دهد و می تواند LDL که چربی مضر است را کاهش دهد.
-
سرکه سیب در رژیم غذایی
مصرف سرکه سیب در رژیم غذایی می تواند به سلامتی شما کمک شایانی داشته باشد. شما به طرق مختلف می توانید این سرکه را مصرف کنید.
روش آسان این است که سرکه سیب را همراه با روغن زیتون در سالاد سبزیجات ریخته و میل کنید.
راه بعدی این است که به وسیله سرکه سیب ترشی سبزیجات تهیه کنید و مصرف کنید.
بهترین حالت مصرف سرکه سیب در طی روز ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری در روز است که همراه با آب مخلوط شده باشد.
مصرف بیش از یک قاشق غذا خوری در طی روز ممکن است سبب ایجاد حالت تهوع شود. در صورتی که به این حالت دچار شدید میزان مصرف را کاهش دهید.
فراموش نکنید سرکه سیب را می بایست با میزانی از آب میل کنید تا هم از خواص آن بهره مند شوید و هم معده شما اذیت نشود.
-
منبع: Curejoy