برنامه غذایی برای دانشجویان و دانش آموزان در امتحانات
در برنامه غذایی برای دانشجویان نوشیدن آب کافی در طول روز باید بیش از هر چیز دیگر مورد توجه قرار بگیرد. با توجه به اینکه ۶۰ الی ۷۰ درصد از وزن بدن را آب تشکیل میدهد، تنها در صورت ثبات این حجم است که تعادل عمومی بدن برقرار شده و کارایی اندام ها و به ویژه مغز در حد طبیعی باقی خواهند ماند. بنابراین به اندازه واقعی نیاز روزانه خود آب بنوشید. برای آگاهی از این مقدار بهتر است گه با مشاور تغذیه خود مشورت کنید.
صبحانه
مثل هر زمان دیگری، مصرف صبحانه برای دانش آموزان در روزهای امتحانات از اهمیت بسیار برخوردار است. اما بسیاری از افراد به دلیل عدم اشتها از خوردن آن امتناع می کنند. برای رفع این مشکل تنها کافی ست که شام در ساعات ابتدایی شب میل شود. چرا که شام دیر هنگام و البته سنگین، تا صبح از معده تخلیه نشده و علاوه بر ایجاد بی اشتهایی کاذب، مشکلات متعدد گوارشی را نیز به همراه خواهد داشت.
نان و غلات
مهم ترین گروه غذایی در وعده صبحانه، نان و غلاتی است که تامین کننده اصلی انرژی مورد نیاز بدن محسوب میشود. چنانچه در هنگام انتخاب نان به انواع سبوس دار همچون نان جو و سنگک توجه بیشتری شود، علاوه بر انرژی مواد مغذی فراوانی نیز به بدن می رسند که در ارتقا عملکرد سیستم مغز و اعصاب نقش ویژه ای را به عهده دارند.
تخم مرغ
در مواقعی که فرد به سیری طولانی تری نیازمند است(در امتحانات طولانی مدت، مثل کنکور) بهتر است در کنار صبحانه از منابع پروتئینی همچون تخم مرغ نیز استفاده شود. تخم مرغ از جمله غذاهای غنی از پروتئین است که خاصیت سیرکنندگی زیادی به ویژه در هنگام صبح دارد.
غذاهای دریایی
استفاده از غذاهای دریایی به دلیل برخورداری از مواد مغذی خاص و ضروری برای بدن به ویژه فسفر، منیزیم و پروتئین باید به شکل ویژه ای مورد توجه قرار گیرد.