برنامه غذایی بعد از زایمان
خانم هایی که به تازگی زایمان کرده اند، باید به برنامه غذایی بعد از زایمان خود توجه ویژه ای داشته باشند و در آن مواد غذایی را قرار دهند که بتواند انرژی و ویتامین ها و مواد مغذی را به بدن شان برساند. در این مطلب گروه پروجیم قصد دارد لیست مواد غذایی را که حتما لازم است در برنامه غذایی خود جای دهید به شما مادران عزیز بیان کند. با ما همراه باشید.
کاسه غلات همراه با فیبر بالا
- همواره سعی کنید در وعده صبحانه خود یک ظرف که حاوی غلات است را میل کنید. غلاف در برنامه غذایی بعد از زایمان شما باعث میشوند هم احساس ضعف و گشنگی شما از بین برود و هم باعث میشود از یبوست در مادران تازه زایمان کرده پیشگیری شود.
- یبوست اغلب در اکثر خانم هایی که به تازگی زایمان کرده اند به وجود می آید و با این روش به راحتی از بین میرود.
- میتوانید ظرف غلات خود را با مقدار ماست مخلوط کنید. ماست حاوی کلسیم و پروبیوتیک است و سبب هضم راحت تر غذا میشود.
تخم مرغ
- اگر بعد از زایمان دچار اضافه وزن شده اید میتوانید برای وعده صبحانه خود تخم مرغ را انتخاب کنید. مطالعات اخیر بیان کننده این امر است که میل کردن تخم مرغ در وعده صبحانع باعث میشود در طول روز کمتر احساس گرسنگی کنید و کالری کمتری هم میل نمایید.
- همچنین تخم مرغ به دلیل اینکه دارای ماده مغزی تغذیه کننده مغز کودک است بسیار مفید است و به وسیله شیر دادن به کودک شما انتقال می یابد. پس سعی کنید روزی یک تخم مرغ را در برنامه غذایی بعد از زایمان خود جای دهید.
گوشت پهلو
- گوشت گاو دارای آهن و روی میباشد که سبب دریافت انرژی و افزایش شیر در مادران عزیز میشود. گوشت پهلوی گاو دارای مزیان بسیار کمی چربی است، که هم کالری کمتری از نواحی دیگر دارد و هم بسیار مغذی تر است.
- برای مصرف گوشت پهلوی گاو میتوانید آن را به شکل کباب شده و تکه تکه شده با انواع سالاد و سبزی ها میل کنید.
- با توجه با تحقیقات صورت گرفته گوشت قرمز در مقایسه با گوشت مرغ دارای انرژی، آهن و روی بیشتری است. به همین علت سعی کنید در طول هفته ۳باز گوشت قرمز میل کنید.
مصرف ماهی سالمون
- ماهی سالمون سرشار از امگا۳ است و برای مادران شیرده بسیار مفید است زیرا هم باعث رشد بهتر مغز کودک میشود و هم باعث تقویت بینایی او میشود. برای قلب و عروق مادران نیز این ماهی بسیار مفید است.
- بهتر است در طول هفته ۱ تا ۲ بار ماهی سالمون را در برنامه غذایی بعد از زایمان خود جای دهید.
مصرف اسفناج
- اسفناج برای مادران شیرده و تازه زایمان کرده مزایای بسیار زیادی دارد. از مزایای مهم اسفناج برای مادران خون سازی برای آنها است، به ویژه برای مادرانی که در هنگام به دنیا آوردن کودک شان میزان خون بیشتری را از دست داده اند.
- همچنین اسفناج دارای منگنز است که سبب رشد بهتر استخوان، غضروفها و همچنین ترشح بیشتر کلاژن میشود و برای مادرانب که زایمان شان به صورت سزارین بوده است بسیار خوب است.
لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/T2GfB