ریکاوری چیست؟
ریکاوری در پرورش اندام به مواردی اطلاق می شود که در بازسازی عضله تخریب شده نقش عمدهای را ایفا می کند . اگر بدنسازی که بی پروا به وزنه زدن می پرداخته به موضوع ریکاوری توجه داشته باشد مطمئناً حداقل دو برابر نتیجه را خواهد گرفت و هرچه به آن موضوع اهمیت کمتری نشان دهد مطمئنن نتیجه معکوسی را خواهد گرفت و پس از مدتی به علت ورزش زدگی از وزنه زدن خداحافظی می کند.
نقش ریکاوری
ریکاوری در حجم و تفکیک عضله و افزایش قدرت تاثیر فوق العاده ای دارد هر چه سریعتر پس از یک وعده تمرینی به ریکاوری بپردازید . سریع تر به حجم و قدرت دلخواه خود خواهید رسید. مکمل هایی هستند که حاوی مقادیر متعادلی از کالری پروتئین های تند هضم و مقدار مناسبی کربوهیدرات هستند که به طور خاص برای مصرف بلافاصله پس از اتمام جلسه تمرین عرضه شده اند وقتی بدن نیاز زیادی به موادمغذی دارد و بازسازی پروتئین و گلیکوژن در عضلات در بالاترین حد خود قرار دارد. بسیاری از این مکمل های همزمان حاوی هیدرولیزه و مکمل هایی چون کراتین و آمینواسیدهای شاخه دار و گلوتامین هستند.
چرا باید بین هر جلسه تمرین استراحت کنید و بدن را ریکاوری کنید؟
عضله سازی را می توان فرایندی دو مرحله ای دانست:
- تخریب بافت عضلانی در جریان تمرین
- ترمیم و رشد عضله در زمان استراحت
- زمانی که تمرین می کنید، بافت عضلات دچار پارگی های میکروسکوبی می شود. اما وقتی که بین یک جلسه تمرین تا جلسه بعدی استراحت میکنید، مثلا ًیک روز کامل، عضلات دوباره ترمیم و ریکاوری میشوند.
- در واقع بدون داشتن متغیر دوم در این معادله، نمیتوانید به درستی عضله سازی کنید.
- پس از یک تمرین سخت، بدن شما منابعی که در اختیار عضلات هستند را افزایش میدهد و اجازه میدهد تا جریان خون و ذخیره گلیکوژن بهبود پیدا کنند. چنین اتفاقی در طول تمرین رخ نخواهد داد، بلکه کاملاً در حین استراحت به وقوع خواهد پیوست. پس استراحت بعد از تمرین را فراموش نکنید.