انواع کنسرو ها چه نکات مثبت و منفی دارند؟

با ما همراه باشید تا با کلیه نکات مثبت و منفی انواع کنسرو ها و مواد مضر و مفید درون آنها آشنا شوید.

358

افزودنی ها:

در این مطلب به بررسی مواد افزودنی درون کنسرو ها و نکات منفی کنسرو ها و همچنین نکات مثبت آنها برای شما عزیزان خواهیم پرداخت. بد نیست بدانید که در صنایع کنسروسازی افزودنی هایی وجود دارد که از هریک به دلیلی استفاده می شود، که عبارتند از:

  • نشاسته: برای قوام مواد غذایی و گاهی حفظ طعم و مزه
  • شکر: برای ایجاد طعم ، مزه و گاهی برای بهبود رنگ
  • کلرورسدیم (نمک): به عنوان چاشنی برای ایجاد طعم
  • اسیدهای خوراکی: مانند اسید سیتریک
  • رنگ های مجاز: گاهی نیز از برخی رنگ ها برای سبز نگهداشتن محصول استفاده می شود.

نکات مثبت و منفی کنسرو ها

برای کنسروها می توان یک سری نکات مثبت و منفی ذکر کرد:

نکات مثبت کنسرو ها :

  • غذای بسته بندی شده به دلیل قرار نگرفتن در هوای آزاد، حالت طبیعی خود را حفظ می کند.
  • بزرگترین امتیاز غذتی کنسروی، قابلیت نگهداری طولانی آن است.
  • به راحتی می توان آن را به هر نقطه ای منتقل کرد.
  • این مواد غذایی مدت زمان زیادی برای آماده شدن به منظور خوردن نیاز ندارند.
  • با تنوع فراوانی که دارند می تواننر مجموعه ای متنوع از مواد غذایی را در اختیار شمل قرار دهند.

کنسرو

نکات منفی کنسرو ها :

  • استفاده از مواد افزودنی: از اولین نکات منفی کنسرو ها افزودنی ها به شمار می آیند. افزودنی ها گاهی با دلایل گوناگونی مانند طولانی کردن زمان نگهداری، طعم دهی به این غذاها اضافه می شود که اگر تحت نظارت انجام نشود برای سلامت مضر است.
  • استفاده از نمک یا شکر: از دومین نکات منفی کنسرو ها نیز وجود نمک و یا شکر در آنها است. که در این صورت نیز می تواند برای سلامتی افراد مخاطره آمیز باشد. به خصوص برای بیماران دیابتی و افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند. البته این محصولات برای کسانی که دیابت و قلبی دارند و یا به فشار خون بالا مبتلا هستند توصیه نمی شود.
    از دست رفتن برخی مواد مغذی: بعضی از مواد مغذی به دلیل فرآیند تهیه یا نگهداری طولانی مدت از بین می روند.
همچنین بخوانید
رژیم غذایی کتوژنیک چیست؟

نکات قابل توجه:
  • قوطی کنسرو را در یخچال و محیط های مرطوب نگهداری نکنید.
  • از خرید کنسروهایی که فاقد شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، تاریخ تولید و انقضا باشند خودداری کنید.
  • غذاهای کنسرو شده را قبل از مصرف ۲۰ دقیقه بجوشانید، این کار سم کشنده بوتولیسم را درون کنسرو از بین می برد.
  • زمان ۲۰ دقیقه از شروع جوشیدن آب محسوب می شود نه از زمانی که ظرف را روی شعله می گذارید.
  • قوطی کنسرو را بروی گرم کردن مستقیما روی شعله گاز قرار ندهید.
  • پس از باز کردن قوطی کنسرو، محتویات داخل آن را درون ظرف دیگری منتقل کنید، زیرا مواد غذایی پس از باز شدن در قوطی کنسرو در مجاورت اکسیژن هوا با جدار داخلی قوطی واکنش می دهند.
  • اگر می خواهید تن ماهی میل کنید و رژیم هم دارید باید روغن اضافی آن را از محتویات داخل قوطی جدا کنید تا دچار اضافه وزن نشوید.
  • توصیه می شود تا زمانی که غذای تازه در دسترس است از این محصولات کمتر استفاده کنید، زیرا به هر حال این دسته از محصولات نمک فراوان و افزودنی دارند که با وجود مجاز بودن مصرفشان باید محدود مصرف شوند.
  • بهترین زمان برای مصرف کنسرو ۲ سال پس از تاریخ تولید است که البته برای مواد غذایی مختلف این زمان بندی متفاوت است.
لینک کوتاه مطلب : https://progym.ir/sDKPD

ممکن است شما دوست داشته باشید بیشتر از نویسنده

نظرات